Federatia Romana de Rugby a anuntat, joi, pe site-ul oficial, ca Mihai Macovei, capitanul "Stejarilor", a fost suspendat pe o perioada de doua saptamani pentru un placaj periculos aplicat in meciul cu Canada, de la Cupa Mondiala, potrivit Mediafax.

"Mihai Macovei s-a prezentat in fata Comisiei de Disciplina, iar in baza articolului 10.4 (e) din Regulamentul Cupei Mondiale si dupa vizionarea imaginilor video luate cu camere diferite, s-a considerat ca romanul a facut un gest care a pus in pericol integritatea corporala a adversarului sau. Macovei a negat acuzatiile aduse in acest caz. Comisia a decis ca Mihai nu mai poate evolua pe perioada a doua saptamani dupa ce initial risca o suspendare de trei saptamani", se arata pe site-ul frr.ro.

Suspendarea lui Macovei va expira la 19 octombrie.

Echipa nationala a Romaniei a reusit, marti, cea mai importanta revenire intr-un meci din istoria Cupei Mondiale, invingand reprezentativa Canadei, cu scorul de 17-15, dupa ce era condusa cu 15-0 in minutul 52 al partidei de la Leicester. Macovei a reusit in acea partida doua eseuri.

In ultimul meci, Romania va intalni Italia, duminica, de la ora 16.30, la Exeter. Daca va castiga aceasta partida, Romania se va califica direct la Cupa Mondiala din Japonia.