Procurorii DNA au efectuat, joi, perchezitii la Primaria Baia Mare si la sediul clubului HCM Baia Mare intr-un dosar de coruptie. Savarsirea presupuselor ilegalitati ar fi fost facuta in perioada 2014-2015.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cercetarile sunt facute de Directia Nationala Anticoruptie - Serviciul Teritorial Cluj, Biroul Teritorial Baia Mare si vizeaza savarsirea unor infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie, care ar fi fost comise in perioada 2014-2015, informeaza Mediafax.

Anchetatorii au ridicat documente si de la sediul echipei HCM Baia Mare.

"A fost o ridicare de documente care au legatura cu clubul de handbal fete si baieti, adica HCM Minaur Baia Mare si HCM Baia Mare. Este o solicitare a DNA, vom face o conferinta de presa pentru a anunta ca, pana la rezolvarea suspiciunilor si pana la elaborarea de catre Guvern si Parlament a unor prevederi legale, care sa ne incadreze clar modul in care sustinem sportul, noi, municipiul Baia Mare ne vom retrage din susținerea sportului, culturii etc. Inteleg ca tara asta se doreste una a fi de oameni bolnavi, nu de oameni sanatosi. Se va ajunge sa retragem echipele din Liga Nationala, Liga Campionilor, la rugby la fel, daca asta se doreste, pentru ca daca suspendam finantarile de la primarie, acolo se va ajunge" - Catalin Chereches, primar Baia Mare, pentru Mediafax.