Componentii lotului national de rugby au plecat, miercuri dimineata, spre Anglia, unde vor participa la Cupa Mondiala, sportivii romani primind pe Aeroportul Henri Coanda, din partea Federatiei Romane de Rugby, cate o caciula dacica, pileus.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rugbistul Andrei Radoi se gandeste cu emotie la prima partida de la Cupa Mondiala din Anglia, impotriva vicecampioanei mondiale Franta, dar spera ca nationala Romaniei sa isi realizeze obiectivul propus, de a castiga doua dintre cele patru partide din grupa.

"Oricand ne simtim romani si suntem mandri sa purtam insemne traditionale. Este un motiv in plus de bucurie. Speram sa ne poarte noroc aceste caciuli si sa luptam asa cum au luptat si stramosii nostri. Am mai multe talismane, ghetele cu tricolorul sau bratarile. Totul e cu Romania, asa cum suna si una dintre devizele noastre: Toti pentru Romania. Acum, emotiile se amplifica si abia asteptam sa incepem turneul. Cu Franta va fi un meci foarte greu, vom incepe ca din pusca acest turneu, impotriva ultimei finaliste a Cupei Mondiale. Dar speram sa iesim cu capul sus de pe teren. Ne-am pregatit foarte bine pentru a realiza obiectivul stabilit, sa castigam doua meciuri. Mergem foarte increzatori si cu ambitie, pentru a ne intoarce cu obiectivul propus. Mergem degajati, cred ca atmosfera de acolo ne va da aripi", a declarat Radoi.

Caciulile dacice le vor fi utile rugbistilor romani, tinand cont de vremea capricioasa din Anglia, este de parere pilierul Paulica Ion: "A venit si ziua cea mare, sunt emotii, dar si putina oboseala, pentru ca de doua zile ne facem bagajul. Mergem la marea infruntare. Federatia s-a gandit sa ne faca si un mic cadou, sa nu uitam ca suntem romani, dar poate si pentru ca mergem in Anglia si acolo e un pic mai racoare. Sper sa ne aduca si noroc. Eu nu prea am talismane norocoase, pentru mine talismane sunt colegii mei. Atat timp cat suntem impreuna si suntem sanatosi totul va fi bine".

Lotul Romaniei care va participa la Cupa Mondiala de rugby este urmatorul:

Adrian Apostol, Alexandru Tarus, Andrei Radoi, Andrei Ursache, Ionut Botezatu, Catalin Fercu, Csaba Gal, Daniel Carpo, Danut Dumbrava, Eugen Capatana, Florin Ionita, Floriu Surugiu, Florin Vlaicu, Horatiu Pungea, Johannes Van Heerden, Madalin Lemnaru, Marius Antonescu, Michael Wiringi, Mihai Macovei, Mihaita Lazar, Otar Turashvili, Ovidiu Tonita, Paula Kinikinilau, Paulica Ion, Sabin Stratila, Stelian Burcea, Tudorel Bratu, Valentin Calafeteanu, Valentin Poparlan, Valentin Ursache, Viorel Lucaci.

La Cupa Mondiala de rugby din Anglia, Romania va evolua in Grupa D, avand programate urmatoarele meciuri: cu Franta, in 23 septembrie la Londra; cu Irlanda, in 27 septembrie la Londra;cu Canada, in 6 octombrie la Leicester; cu Italia, in 11 octombrie la Exeter.

Sursa: Mediafax.