​Federatia Europeana de Handbal a anuntat, sambata, noul sistem de desfasurare al Ligii Campionilor la masculin, cu 28 de echipe, fata de 24 cate erau pana acum, intre acestea numarandu-se si campioana Romaniei, Minaur Baia Mare, sustine Mediafax.

Potrivit anuntului EHF, in urma deciziei Comitetului Executiv al forului, care se desfasoara la Cracovia, s-au stabilit echipele care vor intra in primele doua grupe valorice ale competitiei, in urmatoarele doua, intre care si Minaur Baia Mare, dar si cele care au primit wild-card.

Astfel, conform noului sistem de desfasurare al Ligii Campionilor, pe baza rankingului au fost decise cele 16 echipe care vor evolua în primele doua grupe valorice, A si B, precum si cele 11 cu ranking inferior, din grupele C si D, intre acestea numarandu-se si Minaur Baia Mare. Celor din urma li se va adauga si castigatoarea turneului preliminar, în care vor evolua formatiile pe baza de wild-card.

Meciurile din grupe vor incepe in 16 septembrie, in timp ce turneul preliminar, cu participarea a patru echipe este programat la inceputul lunii septembrie.

Tragerea la sorti a meciurilor din grupe si turneul preliminar este programata in 26 iunie.