Handbalista Cristina Neagu a castigat, duminica, la Budapesta, Liga Campionilor cu echipa sa de club, Buducnost Podgorica, care a invins in finala formatia norvegiana Larvik HK, internationala tricolora fiind golgeterul competitiei, cu 102 goluri, la egalitate cu Andrea Penezic (Vardar), informeaza Mediafax.

Cristina Neagu Foto: AGERPRES

Buducnost Podgorica s-a impus in finala de duminica, cu scorul de 26-22 (14-8), cucerind trofeul, la fel ca in 2012.

Cristina Neagu a marcat 3 goluri in finala de duminica si incheie sezonul Ligii Campionilor pe prima pozitie, cu un total de 102 goluri marcate, la egalitate cu Andrea Penezic, de la WHC Vardar.

Handbalista tricolora a fost aleasa si in All Star Team a Ligii Campionilor drept cel mai bun inter stanga.

La primirea trofeului de golgeter, impreuna cu Andrea Penezic (WHC Vardar), Cristina Neagu a venit infasurata cu steagul Romaniei.

Organizatorii au oferit un singur trofeu, pe care cele doua handbaliste l-au tinut in maini impreuna, iar dupa fotografiile oficiale, Neagu a plecat cu trofeul, dupa un scurt dialog cu Penezic pigmentat cu zambete, handbalista de la Vardar urmand, cel mai probabil, sa primeasca si ea unul similar.

La premierea oficiala a castigatoarei Ligii Campionilor, Buducnost Podgorica, Cristina Neagu a urcat, de asemenea, pe podium, infasurata in steagul Romaniei.

Tot duminica, in finala mica, WHC Vardar (Macedonia) a invins formaţia rusa Dinamo Sinara, cu scorul de 28-26 (16-15). Dinamo a eliminat, in sferturi, campioana Romaniei, HCM Baia Mare.

In 2014, Liga Campionilor a fost câstigata de formaţia ungara Gyor ETO.