Echipa nationala de handbal se rebranduieste cu ocazia Trofeului Carpati. Suporterii sunt invitati sa scoata "dacul" din ei la meciul de vineri seara contra campioanei mondiale Brazilia.

Aurelia BradeanuFoto: frh.ro

Capitanul Aurelia Bradeanu a fost prima jucatoare care a intrat in rolul de razboinica daca. Imbracata dupa portul traditional de acum doua mii de ani, Mika i-a invitat pe suporterii sa sustina echipa nationala la "Trofeul Carpati" si la barajul pentru Mondiale cu Serbia din aceasta vara.

"Nu ma asteptam sa imbrac vreodata o astfel de costumatie, dar este foarte interesant. Ii invit pe suporteri sa vina in numar cat mai mare la sala sa ne sustina si le promitem un handbal de calitate. Este un Trofeu Carpati puternic si util in perspectiva brajului cu Serbia", a declarant capitanul Aurelia Bradeanu.

Nationala va avea de acum ca mascota un dac, stindarul de lupta va fi lupul dacic, iar suporterii vor primi caciuli speciale.

In viitorul apropiat se vor pune in vanzare si tricouri pentru fani cu design tematic.

Federatia a fost sprijinita in aceasta campanie de Mugur Pop (www.scoalaluigerula.ro), alias Gerula un personaj inedit care si-a construit langa Cluj o tabara de pregatire a noilor daci. Acesta spera sa le insufle jucatoarelor spiritul razboinicilor din antichitate.

"Exista o paralela intre daci si handbal. La vremea aceea erau razboaie, acum sunt meciuri. Soldatii aveau un cod de onoare, in sport se numeste fair-play. In viata si la razboi iti pui in valoare calitatile si abilitatile, inveti sa tii cont de omul de langa tine, sa evaluezi oponentul, sa faci o strategie buna si sa castigi in final", a declarat Mugur Pop, alias Gerula.

Tricolorele vor avea si un imn special - Caciula, creat initial de Ioan Hagiu si interpretat acum de Virgil Iantu si Adrian Despot.

Asculta aici imnul nationalei de handbal feminin a Romaniei.

Antrenamente cu ochii inchisi

Suedezul Tomas Ryde si-a castigat deja respectul si simpatia elevelor sale gratie metodelor sale moderne de pregatire. Pentru a crea o echipa unita, selectionerul Romaniei le-a pus pe elevele sale sa alerge prin sala cu ochii inchisi - ghidate doar de catre o alta coechipiera, informeaza FRH intr-un comunicat de presa.