​Romania a incheiat Campionatul European de handbal feminin pe locul noua, cu toate ca a invins Spania, vicecampioana continentala. "Ma simt epuizata si frustrata. Nu asta e nivelul nostru, ne-a lipsit in totalitate norocul", a precizat Paula Ungureanu, una din cele mai bune jucatoare ale lui Gheorghe Tadici la competitia gazduita de Ungaria si Croatia.

Paula UngureanuFoto: ehfcl.com

"Ne-am luptat de la egal cu fortele Europei si am fost foarte aproape de victorie de fiecare data. Mi-am dorit enorm sa ne intoarcem acasa cu o medalie la gat si, iata, suntem abia pe noua. Nu asta e nivelul nostru.

Ma simt epuizata si frustrata... Mai cu seama ca Spania, de care noi am trecut in grupa, nu mi-a lasat deloc impresia ca dispune de forta pentru a disputa ultimul act. Ne-a lipsit in totalitate norocul, ce sa mai analizam acum.

S-a batut moneda pe lipsa psihologului la echipa, dar eu cred ca, la acest nivel, fiecare sportiv are conturat deja un caracter puternic. Nu stiu cat de mult ar fi contat. Acum nu are rost sa ne mai lamentam, ci sa privim spre viitor, pentru ca ne asteapta dubla cu Serbia pentru calificarea la Campionatul Mondial. O echipa foarte incomoda, de care sunt convinsa ca vom trece. Pentru ca eu vreau cu tot dinadinsul sa fiu prezenta la Mondiale si la Olimpiada" - Paula Ungureanu, pentru ziarulring.ro.

Echipa ideala a CE:

Portar: Silje Solberg (Norvegia)

Extrema stanga: Maria Fisker (Danemarca)

Inter stanga: Cristina Neagu (Romania)

Centru: Kristina Kristiansen (Danemarca)

Inter dreapta: Nora Mork (Norvegia)

Extrema dreapta: Carmen Martin (Spania)

Pivot: Heidi Loke (Norvegia).

MVP-ul turneului final - Isabelle Gullden (Suedia).

Clasamentul final al CE din Ungaria si Croatia:

1. Norvegia

2. Spania

3. Suedia

4. Muntenegru

5. Franta

6. Ungaria

7. Olanda

8. Danemarca

9. Romania

10. Germania

11. Polonia

12. Slovacia

13. Croatia

14. Rusia

15. Serbia

16. Ucraina.