​Romania a incheiat Campionatul European de handbal feminin pe locul 9, dupa ce a pierdut pe mana ei calificarea in semifinale. "Eu nu-mi voi da demisia, nu ce sa-mi reprosez", a precizat Gheorghe Tadici, selectionerul nationalei Romaniei.

Foto:

"Ce pot sa le reprosez acestor fete? Ca nu s-au daruit, ca nu au jucat fiecare meci pana la epuizare, ca nu au vrut sa castige? Departe de mine. Au jucat foarte bine, au vrut, atat au putut. Trebuie sa intelegem ca sunt si ele oameni, nu roboti. Eu cred ca am avut ghinion. Imi vine sa mor de ciuda cand ma gandesc la finalul cu Ungaria si cu Danemarca. Trei secunde, atat ne-a despartit de victorie cu Danemarca. Le-am cerut faulturi, le-am atentionat sa fie atente la pivot. S-a gresit. Inca o data, repet, toti gresim. Cand ajungi la astfel de lucruri mai e si chestie de sansa, de noroc. Parca suntem blestemati, natia asta a noastra, a romanilor" - Gheorghe Tadici, citat de gsp.

Despre meciul cu Ungaria

"Ce sa fac, sa-i iau gatul Cristinei Neagu ca a ratat? Trimitea mingea in poarta, cand a ajuns singura pe semicerc, acum despre ce vorbeam? Sa aduc aminte iar de greselile arbitrilor? Credeti ca daca noi organizam turneul final, nu eram un pic ajutati? Asta e de cand lumea" - Gheorghe Tadici.

Nu are ce sa-si reproseze

"Sunt foarte multumit cand ma uit la echipa Romaniei. Imi pare bine ca am creat un nucleu, am format un grup sudat, o coeziune intre fete. Aceasta echipa poate sa se bata de la egal la egal cu orice forta din Europa. A demonstrat-o pe teren, nu vorbesc sa ma aflu in treaba. Pe mine nu ma intereseaza ce spune unul si altul.

Poate cineva sa-mi reproseze ceva textual. Ca nu am luat time-out-urile la timp cu Ungaria? Hai sa fim seriosi. Am cerut la 18-16, am avut trei atacuri la acest scor. Daca am fi inscris atunci, ce era? La fel am procedat si cu Spania, atunci a iesit. Trebuie sa se inteleaga ca in ultimele momente, atunci, mai e si chestie de inspiratie, de noroc, de fractiune de secunda" - Gheorghe Tadici.

Nu isi va da demisia

"Eu nu-mi voi da demisia de la echipa, nu am de ce. Nu am ce sa-mi reprosez. Nu antrenez o selectionata mondiala sau cea mai buna echipa din lume. Si totusi am fost aproape sa facem un rezultat mare. Daca se va dori sa plec, o voi face, dar nu vreau sa-mi calce nimeni munca in picioare. Ma voi lupta cu oricine va vrea sa distruga handbalul. Cat mai am de trait, un an, zece, o sa ma lupt ca handbalul romanesc sa fie sus, cat mai sus" - Gheorghe Tadici.

Tadici "comunistul"

"Numai in tara nu sunt apreciat. Tadici comunistul, Tadici prostul, face si drege. Toti m-au felicitat. Asa cum sunt, de ce nu m-a batut Duenas, de la Spania, echipa medaliata olimpica, care joaca de cinci ani impreuna, cu jucatoare una si una, de ce nu m-a batut Rasmussen, Pytlick?" - Gheorghe Tadici.

Romania nu are multe jucatoare de valoare

"Pe cine se bazeaza Romania? Pe acelasi nucleu, pe Neagu, Bradeanu, Ungureanu, Nechita, Elisei. Eu am adus langa ele o Tacalie, o Perianu, Ciuciulete, Pintea. Astea sunt, cu ele defilam. Pe altii ii compatimim. Vai, lipseste Gorbicz, lipseste Lunde sau mai stiu eu care. Dar la noi nu lipsesc Manea, Oltean, Marin? S-a accidentat si Nechita. Cu ea in teren, va garantez ca nu pierdeam nici cu Danemarca, nici cu Ungaria" - Gheorghe Tadici.

Sistemul competitional trebuie sa sufere unele modificari

"Neagu a venit proaspata de la Buducnost. Nu joaca in campionat, nu are deplasari lungi. Cele din campionatul intern iau forma scaunului in autocare de la Braila la Baia Mare, de la Zalau la Constanta, Brasov-Craiova si mai stiu eu unde. Sistemul competitional e prost, am spus-o si o repet. Nu avem timp sa jucam play-off, play-out cu 14 echipe. Echipa nationala atunci o sacrificam si ne intrebam de ce nu avem rezultate", a conchis Gheorghe Tadici.