Romania debuteaza in Grupa I Principala a Campionatului European de Handbal feminin impotriva Ungariei, una din tarile gazda (cealalta este Croatia). Pentru a mai putea spera la o eventuala calificare in semifinale, tricolorele trebuie sa invinga. Meciul de la Debrecen va incepe la ora 21:30 si va putea fi urmarit in direct pe TVR 2.

Romania la CE de handbal femininFoto: huncro2014.ehf-euro.com

Romania vs Ungaria:

Total meciuri: 17

Victorii Ungaria: 12

Victorii Romania: 5

Interesant este insa faptul ca Romania s-a impus de patru ori in ultimele sase intalniri.

"Trebuie sa tinem piept tuturor ungurilor, dar speram ca vom face fata. Mi-as dori foarte mult ca romanii sa vina in numar cat mai mare" - Gabriela Perianu.

"Faptul ca nu mai e Gorbitz a scazut un pic jocul lor, dar au si ele atuurile lor si, pana la urma, este o singura jucatoare" - Florina Chintoan.

"Ungaria a fost intotdeauna a fost o echipa valoroasa, cu sau fara Anita Gorbitz. Trebuie sa tratam meciul foarte serios, sa nu cedam" - Valentina Elisei Ardean.

Programul partidelor din grupa I este urmatorul:

Sambata: Polonia-Danemarca, Spania-Norvegia, Ungaria-Romania (21.30, in direct TVR 2);

15 decembrie: Spania-Romania (ora 17.00, in direct la TVR 2), Polonia-Norvegia si Ungaria-Danemarca;

17 decembrie: Polonia-Romania (ora 17.00, in direct la TVR 2), Spania-Danemarca si Ungaria-Norvegia.

Clasamentul grupei I, inaintea acestor partide si in care echipele calificate au ajuns cu punctajul obtinut din disputele cu celelalte reprezentative calificate din aceleasi grupe preliminare, este urmatorul:

1. Norvegia 4 puncte

2. Spania 4

3. Ungaria 2

4. Danemarca 1

5. Romania 1

6. Polonia 0 puncte.

Dupa disputarea partidelor din aceasta faza, primele doua clasate vor juca semifinalele, in 19 decembrie, pentru ca finalele pentru medalii sa aiba loc in 21 decembrie. La nivel de meciuri de clasament final se va juca doar pentru locurile 5-6, in 19 decembrie, intre echipele care au ocupat locul 3 in grupele principale.

La editia din 2012, nationala Romaniei a ocupat locul 10, ultima medalie obtinuta fiind la editia din 2010 - bronz.

Detinatoarea titlului european este Muntenegru.