Echipa din Romania a fost singura din circuitul mondial care a revenit printre cele mai bune 12 echipe din lume in 2013, dupa participarea de anul trecut de la finala FIBA 3x3 World Tour de la Miami.

RomaniaFoto: fiba.com

Echipa Bucharest UPB s-a clasat pe locul cinci la finala FIBA 3x3 World Tour, care a avut loc in weekend la Istanbul, turneu care a oferit premii de 30.000 USD.

Echipa Bucharest UPB a depasit performanta obtinuta anul trecut la finala FIBA 3x3 World Tour de la Miami, atunci cand a ocupat locul sase in lume.

Aventura celor patru jucatori care au reprezentat Bucurestiul si Romania in circuitul mondial de baschet 3x3, Catalin Vlaicu (jucator la CS Energia Rovinari Targu-Jiu), Angel Santana (jucator la Stiinta Bucuresti), Catalin Bordei si Alin Spahiu, s-a oprit in sferturile de finala ale turneului de pe malul Bosforului.

Catalin Vlaicu (jucator la CS Energia Rovinari Târgu-Jiu) a ocupat locul al doilea in clasamentul marcatorilor de la Istanbul, cu o medie de 8,3 puncte pe meci, fiind depasit de sarbul Dusan Domovic Bulut (Team Novi Sad), care a inregistrat 8,5 puncte.

Angel Santana (jucator la CS Stiinta Bucuresti), unul dintre cei mai populari jucatori din circuitul mondial, a fost al doilea marcator al tricolorilor si al patrulea al turneului, cu 6,5 puncte pe meci, fiind si finalist al concursului de trei puncte pe care il castigase acum un an, la finala FIBA 3x3 World Tour de la Miami.

Finala FIBA 3x3 World Tour 2013 de la Istanbul a fost castigata de slovenii din Brezovica care in finala au invins campionii mondiali din Serbia si si-au asigurat suprematia mondiala in 2013 si un cec de 20.000 USD.