Baschebalistul Andrei Lefter, in varsta de 23 de ani, fost component al echipelor CSU Atlassib Sibiu si CSU Ploiesti, se afla in coma la Spitalul Judetean Sibiu, dupa ce a fost gasit cazut pe strada, medicii spunand ca sansele de supravietuire sunt minime.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Sibiu, Decebal Todarita, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, ca baschebalistul Andrei Lefter a fost adus, marti, la Unitatea Primiri Urgente, in stare grava, dupa ce a fost gasit cazut in strada.

"A fost investigat de medicii din Urgenta si apoi internat pe Terapie Intensiva cu traumatisme la cutia craniana. Starea lui este una grava, este in coma profunda si medicii estimeaza sanse minime de supravietuire", a declarat Decebal Todarita.

Baschebalistul a fost transportat la spital de catre o Ambulanta care l-a preluat de pe un bulevard central din municipiul Sibiu, din apropierea unor camine studentesti. Studentii din zona l-au vazut si au sunat la 112.

Politistii au demarat o ancheta, dar nu stiu deocamdata exact ce a patit sportivul.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Sibiu, Luciana Baltes, a declarat ca, cel putin pana in acest moment al anchetei, nu exista suspiciuni ca sportivul ar fi fost victima vreunei infractiuni.

"Unitatea Primiri Urgente a Spitalului Clinic Judetean Sibiu a sesizat Politia municipiului Sibiu cu privire la acest incident. Din primele cercetari efectuate la fata locului, s-a concluzionat faptul ca leziunile sunt specifice unei lovituri primite prin cadere, iar pana in acest moment al anchetei nu exista suspiciuni cu privire la producerea unei infractiuni cu violenta", a declarat Luciana Baltes.

Surse din cadrul anchetei sustin ca este posibil ca tanarul sportiv sa fi incercat sa sara un gard care desparte o casa de caminele studentesti. Nu se stie daca vroia sa treaca spre camine - unde martorii spun ca ar avea o prietena - sau daca pleca de la camin. Cert este ca s-a dezechilibrat, s-a agatat de un burlan care s-a desprins si a cazut in gol.

Andrei Lefter, in varsta de 23 de ani, este fost component al echipelor de baschet CSU Atlassib Sibiu si CSU Ploiesti.