Federatia Europeana de Handbal a anuntat, miercuri, ca forul de profil din Olanda a fost amendat cu 300.000 de euro, iar echipele sale nationale au primit interdictie de participare pe trei ani la orice competitie continentala, pentru ca nu a mai organizat Campionatul European feminin din 2012, transmite Mediafax.

Federatia Olandeza de Handbal a primit dreptul de organizare al turneului final al Campionatului European feminin din 2012, la Congresul EHF din Austria, din 2008. Olandezii au anuntat insa in 4 iunie 2012, cu doar sase luni inaintea inceperii competitiei, ca nu pot sustine organizarea, invocand motive financiare.

EHF a fost obligata sa gaseasca de urgenta o noua gazda, la acea vreme 11 natiuni oferindu-se sa organizeze turneul final.

Forul continental a ales Serbia, care organizase in luna ianuarie CE la masculin, titlul european feminin fiind castigat de Muntenegru, in timp ce echipa Romaniei s-a clasat pe locul 10.

EHF a anuntat, miercuri, si penalitatile decise impotriva Olandei, care nu a mai organizat turneul final.

Astfel, forul national olandez va trebui sa achite o amenda de 300.000 de euro, la care se adauga alti 250.000 de euro, reprezentand costuri aditionale si cheltuieli derivate din renuntarea la organizarea evenimentului.

De asemenea, forul national olandez este suspendat din toate competitiile destinate echipelor nationale la orice nivel de varsta si organizate de EHF in urmatorii trei ani, pana in decembrie 2016.

Conform regulamentelor EHF, forul olandez poate face apel la decizia de miercuri, pana in 28 august.