Oltchim Ramnicu Valcea nu se va inscrie in viitoare editie a Ligii Campionilor la handbal feminin, decizia fiind luata din cauza gravelor probleme financiare, informeaza Mediafax.

Oltchim Ramnicu ValceaFoto: cs-oltchim.com

"Termenul-limita la EHF este de 11 iunie. Noi am sperat ca vom gasi o solutie financiara pana in 10 iunie, dar a devenit clar ca nu vom avea sprijinul financiar de care avem nevoie. Astfel ca, echipa nu va participa in Liga Campionilor, am si anuntat federatia europeana. Cat despre Liga Nationala, nu pot spune nimic acum. Termenul de inscriere este de 30 iunie, conform anuntului FRH, iar pana atunci incercam sa facem pas cu pas totul", a declarat Andrei Luca, vicepresedinte Oltchim, citat de Mediafax.

Vicepresedintele CS Oltchim a mai precizat ca nici una dintre jucatoarele aflate inca sub contract, adica Iulia Curea, Iulia Managarova, Nicoleta Safta, Daniela Babeanu si Eliza Buceschi, nu au anuntat oficial ca ar urma sa plece la o alta echipa.

In urma deciziei de retragere a campioanei, Romania a pierdut un loc in Liga Campionilor. HCM Baia Mare va fi singura echipa din campionatul national care va lua parte la meciurile din CL (in tururile preliminare).