Jason Collins a recunoscut ca este homosexual, acesta fiind primul sportiv din NBA care a vorbit in legatura cu orientarea sa sexuala. Cel mai mult din acest episod va avea de castigat Nike (conform specialistilor de marketing din SUA), atletul aflandu-se sub contract cu compania americana de echipament sportiv. "Evenimentul este o adevarata mina de aur pentru toti cei implicati", a precizat si Mark Cuban, patronul echipei Dallas Mavericks (NBA).

Jason Collins (dreapta)Foto: nba.com

Intr-un interviu pentru Sports Illustrated, Collins a recunoscut ca este homosexual. La putin timp dupa aceasta veste, mai multe vedete de peste ocean si-au aratat sprijinul pentru Jason. Printre acestea se numara baschetbalistii Kobe Bryant si Steve Nash, dar si fosta jucatoare de tenis Martina Navratilova.

Cine va avea de castigat

"Acest episod va fi o adevarat mina de aur din punct de vedere al marketingului pentru toti cei implicati", a declarat Mark Cuban, patronul echipei din NBA Dallas Mavericks.

Conform specialistilor, piata de marketing pentru produse sportive adresate comunitatii LGBT este estimata la cateva miliarde de dolari anual.

Nike il sustine pe Collins

"Am admirat curajul deosebit de care a dat dovada Jason Collins. Este primul jucator din NBA care a recunoscut ca este homosexual. Suntem mandri ca el este un atlet reprezentat de Nike", au precizat oficialii companiei americane de echipament sportiv.

Reparatie morala dupa episodul Lance Armstrong

"Dupa afacerea Armstrong, Nike a gasit o oportunitate de imagine importanta pentru a-si arata diversitatea si toleranta. Cazul baschetbalistului Jason Collins este unul pe care compania americana nu-l putea rata", a declarat Virgile Caillet, specialist in sponsorizarea sportiva, conform Le Figaro.

Castigator de sapte ori al Turului Ciclist al Frantei, Lance Armstrong a fost deposedat de toate trofeele dupa ce s-a dovedit ca s-a dopat de-a lungul carierei de ciclist profesionist. Episodul a fost unul de trista amintire pentru Nike, compania americana fiind alaturi de Armstrong la toate participarile in competitia franceza.