Romania a incheiat pe locul 10 Campionatul European de handbal feminin din Serbia. "Vom analiza la rece fiecare meci, nu vrem sa tragem concluzii pripite. Am vazut in meciul cu Germania ca sunt cateva jucatoare cu potential. Acest turneu a fost un prim pas catre reconstructie", a declarat Gheorghe Tadici, selectionerul Romaniei, pentru Mediafax.

Gheorghe Tadici, selectioner al Romaniei Foto: AGERPRES

"O sa analizam la rece fiecare joc, tot parcursul Romaniei. O sa solicit si parerea Comisiei Tehnice din FRH, apoi tragem linie, adunam-scadem si tragem concluzii. Acum e prematur sa facem asta, la cald, ar putea fi concluzii pripite. Sa treaca sarbatorile de iarna, iar prin ianuarie vom avea timp de analize si strategii viitoare" - Gheorghe Tadici, pentru Mediafax.

"S-a demonstrat in jocul cu Germania ca sunt cateva jucatoare cu potential, care au reusit sa intoarca totul in repriza secunda, pe care am castigat-o. Au potential pentru viitor, iar acesta e un lucru pozitiv. Cat despre tot lotul Romaniei, selectia facuta.... pot spune si asa: dupa razboi, multi viteji se-arata. Acest Campionat European a fost un prim-pas al reconstructiei, nu am avut un obiectiv de clasare pe un loc anume.

Nimeni bucuros de cum am incheiat, dar sunt si alte exemple, cum ar fi Franta, care avea obiectiv de a cuceri medalia de aur si a terminat pe locul 9 sau Spania, bronzul olimpic de la Londra, care a incheiat pe 11. Pe viitor, o sa imprumutam si noi de la altii strategii, daca se va dori, iar daca nu.... vom merge asa la intamplare, ceea ce nu ar fi bine deloc", a conchis Gheorghe Tadici.

Semifinale CE:

Norvegia - Ungaria

Muntenegru - Serbia

Rezultatele Romaniei la CE:

Romania - Rusia 21-21

Romania - Islanda 22-19

Romania - Muntenegru 20-23

Romania - Spania 31-26

Romania - Ungaria 19-25

Romania - Germania 23-25.

Clasamentul locurilor 7-16

7. Germania, 8. Suedia, 9. Franta, 10. Romania, 11. Spania, 12. Cehia, 13. Croatia, 14. Ucraina, 15. Islanda. 16. Macedonia.