Proces intentat in SUA, in cazul Chauncey Hardy: Se cer daune de peste 210 milioane de dolari de la agresor, Federatia Romana de Baschet, un spital din Romania si doi medici
"Cand trupul lui Chauncey Hardy a fost adus din Romania, i-am promis mamei sportivului ca voi obtine dreptate aici, in SUA", a afirmat Altschuler.
Acesta a precizat ca a solicitat daune de peste 210 milioane de dolari de la partile date in judecata, intre care se numara barbatul care i-a dat lui Hardy loviturile in urma carora baschetbalistul a murit, Federatia Romana de Baschet, un spital din Romania si doi medici.
Potrivit New Haven Register, Rick Altschuler a intentat proces in Statele Unite deoarece cativa avocati romani l-au avertizat ca nu se va face dreptate in Romania pentru un baschetbalist american de culoare.
In Romania, la 11 septembrie, instanta suprema a decis definitiv ca dosarul lui Ionut Tanasoaia, agresorul baschetbalistului american Chauncey Hardy, sa fie rejudecat de Tribunalul Giurgiu, decizia de condamnare la cinci ani de inchisoare fiind astfel desfiintata. Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au admis atat recursul formulat de Ionut Tanasoaia impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti de condamnare la cinci ani de inchisoare cu executare pentru lovituri cauzatoare de moarte, cat si contestatia procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Giurgiu, care au cerut o pedeapsa mai mare.
Astfel, instanta suprema a desfiintat atat decizia Curtii de Apel Bucuresti, cat si hotararea din 22 februarie a Tribunalului Giurgiu de condamnare la cinci ani de inchisoare a lui Ionut Adrian Tanasoaia, agresorul baschetbalistului american Chauncey Hardy, care a murit dupa ce a fost lovit cu pumnul in fata, in urma unei altercatii intr-un club din Giurgiu, in toamna anului trecut. Judecatorii instantei supreme au dispus ca dosarul sa fie trimis pentru rejudecare la Tribunalul Giurgiu. Instanta a mai dispus ca Ionut Tanasoaia sa fie judecat in continuare in stare de arest.
In 17 aprilie, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe Ionut Tanasoaia la cinci ani de inchisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte si la un an si opt luni pentru ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice, agresorul lui Chauncey Hardy avand de executat pedeapsa cea mai grea, de cinci ani. Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au admis in parte contestatia procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Giurgiu si i-au majorat pedeapsa lui Ionut Tanasoaia pentru ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice de la un an la un an si opt luni de inchisoare. Decizia Curtii de Apel Bucuresti a fost contestata cu recurs la instanta suprema.
In 22 februarie, Tribunalul Giurgiu l-a condamnat la cinci ani de inchisoare pe Ionut Adrian Tanasoaia. Instanta i-a dat lui Ionut Adrian Atanasoaia pedeapsa minima intrucat si-a recunoscut fapta. Pedeapsa pentru infractiunea pentru care acesta a fost deferit justitiei este intre cinci si 15 ani de inchisoare.
Ionut Adrian Tanasoaia, zis "Gipsy-Gypsanu", a fost trimis in judecata la inceputul lunii decembrie 2011, in stare de arest preventiv, pentru loviri sau vatamari cauzatoare de moarte si ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice.
Scandalul in urma caruia Chauncey Hardy si-a pierdut viata a izbucnit in noaptea de 8 spre 9 octombrie 2011, in jurul orei 3.30, in clubul Emotione din Giurgiu, dupa ce baschetbalistul american, in varsta de 23 de ani, ar fi vrut sa danseze cu niste tinere. El a fost lovit cu pumnul in barbie de Ionut Adrian Tanasoaia si s-a izbit cu capul de pardoseala salii de dans.
Hardy ar fi initiat un joc cu o tanara, careia ii tot punea pe cap o sapca, ceea ce i-a iritat pe tinerii care o insoteau pe fata. Tanasoaia i-ar fi spus lui Hardy sa plece, insa conflictul verbal a degenerat, astfel ca i-a tras un pumn in fata, iar sportivul s-a dezechilibrat si a cazut de pe treapta pe care se afla, lovindu-se cu capul de pardoseala de ciment. Rana produsa in cadere a fost grava, ducand la decesul baschetbalistului.
Medicii legisti au stabilit ca moartea lui Hardy a fost violenta si s-a datorat insuficientei cardio-respiratorii, consecinta a unui traumatism cranio-cerebral soldat cu edem cerebral, hemoragie meningeala, contuzie si dilacerare cerebrala, fractura de bolta craniana iradiata la baza craniului.
Surse judiciare precizau ca baschetbalistul Chauncey Hardy, care juca la echipa CSS Giurgiu, avea o alcoolemie de 0,6 la mie, la momentul incidentului din discoteca.
Presedintele Federatiei Romane de Baschet, Carmen Tocala, declara, in 8 aprilie, pentru Mediafax, ca familia baschetbalistului Chauncey Hardy s-a constituit parte civila si ar vrea sa ceara statului roman si lui Ionut Tanasoaia daune de aproximativ 1,5 milioane de dolari.
Dosarul privind uciderea baschetbalistului Chauncey Hardy va fi rejudecat la Tribunalul Giurgiu
Octavian Grecu, zis "Butoane", si Nicole Saikaly vor fi eliberati din arest
Gipsy-Gypsanu, agresorul baschetbalistului Chauncey Hardy, condamnat la cinci ani de inchisoare
Motivarea instantei. De ce a fost condamnat agresorul baschetbalistului american Chauncey Hardy la 5 ani de inchisoare

Cu excepția a două județe, în România un adult din patru e pensionar. Campioana e Hunedoara, unde aproape jumătate din adulți sunt pensionari
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Iar daca cei de mai de sus au vreo vina, asta o va stabili justitia. Agresorul pare a fi mana in mana cu judecatorii care incearca sa-l scoata basma curata. Cat timp astia n-au de ce sa se teama isi vor continua abuzurile in Romania.
In plus, sa fiu in locul familiei victimei as face la fel. As incerca sa obtin pedepse cat mai dure impotriva criminalului, a celor care il sustin si a celor care ii permit sa se ascunda dupa ei sau sa iasa basma curata.
De ce autoritatile nu iau masuri categorice pentru a opri astfel de crime care ne aduc atitea prejudicii ca tara si natie!
În paranteză fie spus, ţiganul din Ungaria care l-a ucis pe Cozma a primit 18 de ani. Complicele său a primit 8 ani dar a făcut recurs şi pedeapsa i-a fost majorată la 13 ani.
La noi s-au dat 5 ani şi atât, complicii sunt liberi deşi toate declaraţiile arată că crima n-a fost înfăptuită de o singură persoană.
Şi încă ceva: cu grija pesedeului şi al ăluia din partida romilor, prin graţierea pedepselor de până la 6 ani criminalul poate chiar scapă. Ştiu, e doar un proiect de lege, cu excepţie pentru crime, dar până ajunge la forma finală orice este posibil.
Sute de borfasi au fost si sunt facuti scapati de justitie, prin NUP-uri, sentinte cu suspendare sau sentinte mult prea blande, desi au comis crime (omoruri, trafic de carne vie, violuri cu recidiva, etc) pentru care in alte tari ar putrezi in puscarie.
Iar cat timp, borfasii si nenorocitii in robe care ii protejeaza "aplicand" legile dupa cum au chef NU AU DE CE SA SE TEAMA (pentru ca populatia e apatica si dezinteresata, pentru ca nu risca nimic si nu au mare lucru de pierdut) astfel de abuzuri vor continua, iar principalele victime vor fi tot romanii.
oare daca o sa castige vor pune sechestru pe transa FMI? :)))))))
oricum, penibila familie care incearca sa capitalizeze decesul ghinionistului baschetbalist
ce face clanul hardy impreuna cu avocatii lor reprezinta insasi definitia unui proces frivol
Asa e in America. Daca te joci in curtea ta cu o minge de tenis, si din greseala lovesti cu mingea un trecator, si ii spargi buza cu lovitura asta, pai te da ala in judecata si-ti cere 10 milioane de dolari, desi buza i se vindeca in cateva zile complet.
SI daca cumva faci greseala sa mergi la tribunal si sa recunosti senin, ca da, l-am lovit din greseala, mai iti ceri si umil scuze, apoi chiar iti da judecatorul 10 milioane daune. Trebuie sa mergi cu avocati, sa "te dai lovit", ca nu exista nici o dovada ca a fost mingea ta, ca precis era alta minge, expertize balistice, apoi in cursul procesului sa contraataci, sa ceri si tu 10 milioane daune morale "nemernicului", ca te streseaza procesul, si ca de fapt, pana la urma, el te-a lovit cu o piatra dar tu ai fost baiat gigel si nu l-ai actionat in judecata.
Intr-un final glorios, judecatorul te va pune sa platesti daune de 3000 de dolari numa' sa scape de cazul asta fara sfarsit! :)))) Plus 100 000 de dolari de cat va trebui sa plateti onorariul avocatilor! :)))))
nu au fost deja acordate.
procedeul este sa ceri cat mai mult, sa ai de unde negocia.
in justitia americana, cauzele civile, ca asta, se pot negocia in afara procesului, o intelegere ar duce la inchiderea procesului.
in cazul asta, aia au cerut. urmeaza ca in curte sa se decida cat va fi despagubirea. sau, prin negocieri, sa se ajunga la o intelegere. adica gipsanu sa plateasca, solidar cu spitalul care a tratat pacientul ca pe un betiv, cu federatia romana de baschet/clubul sportiv la care activa.
nimeni nu impiedica pe cei parati sa aiba un aparator(i) care sa'i reprezinte in tribunal.
de acest aparator depinde cat va fi despagubirea.
in final, s'ar putea sa ramana la un milion, un milion jumate, cat a vrut familia.
urmeaza ca sentinta sa fie recunoscuta in romania si sa se treaca la executare, dupa regulile codurilor de procedura romanesti.
mai e mult pana departe.
asa ca, atunci cand aveti de aruncat cu noroi in america, tipic romanesc, ganditiva la diferenta intre a cere si a da.
si procurorii romani au cerut pedeapsa maxima pentru gipsan. tribunalul a hotarat altfel...
deci, mai draga, nu e prost cine cere...
daca suni la un anunt de vanzare, la o casa, iti cere dublu sau chiar triplu de cat spera a primeasca.
in cazul peter, decizia penala a fost omor din culpa, iar omul a fost scos din armata neonorabil, pierzand o serie de drepturi ulterioare, pensie.
pentru omor din culpa, multi stabi romani au luat condamnari cu suspendare.
este cam acelasi lucru.
in america, daunele se judeca in proces civil.
desi a fost achitat de omor, in procesul penal, o. j. simpson a fost condamnat la despagubiri in procesul civil.
un juriu l'a considerat vinovat si a trebuit sa plateasca despagubiri familiei victimei/fostei neveste.
Pana una alta, agresorul baschetbalistului si-a primit pedeapsa, spre deosebire de al vostru pe care l-ati ajutat sa fuga din tara iar apoi l-ati achitat.
americanul nu l'a lovit intentionat si direct pe teo peter. masina sa a lovit taxiul in care calatorea peter.
pe sosele romaniei se intampla zilnic moara zeci de oameni zilnic.
ba cateodata cate un microbuz sau autobuz intreg.
americanul a fost gasit vinovat de instanta militara si a fost scos din armata cu pierderea drepturilor.
este mai mult decat o condamnare cu suspendare, a la huidu.
in intelegere separata, familia lui peter a fost despagubita. nicio suma nu'i de ajuns sa compenseze o viata.
dar, asa este in viatza.
nici moartea acelui baiat jovial, care credea ca inca mai este in new haven, ct, nu in giurgiu, ro.
nu stia glumele gipsanilor, el le stia pe cele de acasa de la el.
10.000 de avocati pe fundul Oceanului este un inceput destul de promitator. Un inceput cu adevarat bun ar fi alti 10.000 trasi in teapa!