Fostul director general al SC Oltchim, Constantin Roibu, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca situatia de la campioana Romaniei la handbal feminin este extrem de dificila, precizand ca daca nu va exista bugetul necesar, formatia valceana nu va incepe Liga Campionilor, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu se pune problema sa vindem jucatoare, aici nu e ca la fotbal. Noi am luat jucatoare libere de contract, nu am platit nimic pe ele. In plus, majoritatea au contracte pe un an, doi, cine iti da banii necesari sa poti tine apoi echipa? Nici la reducerea contractelor nu ne gandim, nu ar fi corect fata de ele. Au venit aici pe baza unor promisiuni, acum sa venim sa le spunem ca nu mai e posibil... Nu ar fi corect. Daca nu vom avea bugetul necesar, nu vom incepe Liga Campionilor si le vom lasa pe fete sa se transfere la alte echipe unde sa poata juca. Vom fi total corecti fata de ele", a spus Roibu.

El a mentionat ca CS Oltchim nu mai poate sustine financiar echipa: "E clar ca SC Oltchim nu mai poate sustine financiar aceasta echipa. Nu mai pot aloca fonduri. Urmeaza privatizarea si nu se stie cine va fi noul actionar. In acest moment avem asigurate salariile pentru luna august. Pentru luna septembrie trebuie, deja, gasiti alti sponsori. In urmatoarele 3, 4 luni, daca nu mai mult, nu ne putem baza pe bani de la combinat. In situatia in care vine un actionar care nu este interesat sa isi faca publicitate prin echipa de handbal nu ne putem baza pe aceasta sustinere nici dupa lunile de care vorbeam. In aceste conditii, de o luna si jumatate inainte am avut discutii cu autoritatile locale, prefect, presedintele Consiliului Judetean, primar. Luni va mai fi inca o intalnire pentru a vedea ce posibilitati de ajutor sunt pe plan local (...) Temerea mea cea mare este ca SC Oltchim nu va fi preluata de nimeni. Mi-asi dori sa fie preluata de cineva, numai sa se mentina activitatea si sa putem merge in continuare".

Constantin Roibu a declarat ca se incearca si gasirea a cat mai multi sponsori in tara care sa sustina HC Oltchim. "Ideea e de a gasi nu un singur sponsor ci mai multi care sa vina cu sume mici, astfel incat si pentru ei sa fie efortul financiar mai mic. Avand in vedere ca Oltchim este un brand national cred ca toate firmele care au posibilitatea sa sustina echipa de handbal ar trebui sa vina alaturi de noi. Este singurul an in care avem toate sansele sa castigam Liga Campionilor. Avem cel mai bun lot si ar fi pacat ca o astfel de echipa sa moara. Eu cred ca oficialitatile locale pot gasi o solutie. Sunt judete care tin multe echipe. Luati numai exemplu Zalaului care au o echipa de handbal feminin buna si una de volei masculin care este campioana Romaniei. Exemplele pot continua si cu alte judete. Noi de ce nu am putea? Oricum, in acest moment echipele de handbal feminin, cu exceptia Oltchimului si a Jolidonului Cluj sunt sprijinite de primarii sau de Consiliile Judetene. E adevarat, insa, ca nu la nivelul la care suntem noi", a explicat el.

Roibu a dezvaluit si care ar fi suma lunara necesara ca echipa sa supravietuiasca: "Cheltuielile clubului sunt un milion pe luna. Jumatate din acesti bani sunt taxe si impozite care se platesc la stat. In acest moment este vointa de a sustine aceasta echipa. Important este ca autoritatile locale sa se si implice efectiv. Eu am venit cu mai multe propuneri si idei, de la chiria la sala, la cazarea si masa echipelor cu care vom juca in Liga Nationala si Liga Campionilor si pana la salariile jucatoarelor. Acum sa vedem daca vor fi luate in calcul aceste propuneri. Ca o concluzie, eu cred ca 400, 450 de firme care sa sponsorizeze cu 7-8.000 de euro pe an ar rezolva problema".

Constantin Roibu spune ca nu este exclus ca HC Oltchim sa plece de la Ramnicu Valcea. "Decat sa moara echipa, mai bine sa fie mutata intr-un alt loc, este o solutie. Am si avut discutii in acest sens cu presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu. I-am propus sa vorbeasca pentru ca Oltchim sa fie preluata de catre Primaria Generala a Capitalei, unde sunt alte fonduri, alte posibilitati. De asemenea, trebuie spus faptul ca daca un investitor vrea sa preia clubul nu trebuie sa plateasca nimic pentru el. Il preia cu totul gratis, mai ales daca pastreaza echipa la Ramnicu Valcea", a afirmat Roibu.

Constantin Roibu a demisionat, miercuri, din functiile de director general, pozitie ocupata timp de 21 de ani, si membru al Consiliului de Administratie al Oltchim (OLT).