Cristian Gatu, presedintele Federatiei Romane de Handbal, a precizat, marti, ca tara noastra isi va depune candidatura pentru organizarea CE de hanbdal feminin din 2012 (luna decembrie). EHF cauta o gazda dupa ce Olanda a anuntat ca nu mai poate sa organizeze turneul final.

Cristian Gatu Foto: AGERPRES

"Chiar azi (n.r. marti) voi depune candidatura. Am vorbit cu premierul Victor Ponta, pentru a urgenta lucrarile la salile care ar putea gazdui meciurile din cele 4 grupe. Ar fi Piatra Neamt, care nu este perfect omologabila in acest moment, Bucuresti, Craiova, care este gata, dar mai are nevoie de dotari, si Cluj-Napoca, unde exista o sala de 7.000 de locuri", a precizat Cristian Gatu pentru gsp.

"Problema este ca aceste orase sunt cam imprastiate, dar tot avem o sansa. Daca aducem un astfel de eveniment in Romania, poate reusim sa ridicam iar interesul pentru acest sport", a completat Gatu.

Autoritatile olandeze au anuntat ca renunta la organizarea Campionatului European de handbal feminin, competitie la care este calificata si echipa nationala a Romaniei. EHF a precizat ca va fi cautata o alta natiune care sa fie gazda turneului final continental.

Echipele calificate la EURO:

Germania si Ungaria (grupa 1), Romania si Serbia (2), Muntenegru si Rusia (3), Franta si Macedonia (4), Suedia si Cehia (5), Croatia si Danemarca (6), Ucraina si Spania (7). Lista este completata de Norvegia (campioana en-titre) si de echipa tarii gazda.