Radu Voina a stabilit lotul cu care va aborda turneul preolimpic din perioada 25-27 mai, de la Lyon. Selectionerul va avea la dispozitie 21 de jucatoare, iar obiectivul este unul clar: calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra, informeaza Mediafax.

Radu Voina Foto: AGERPRES

"Am stabilit un lot de 21 de jucatoare, din care strict pentru turneul preolimpic vor ramane 16. Am dorit sa evitam orice suprize neplacute la capitolul accidentari si peste lista de 21, avem alte 3-4 jucatoare in vizot, cu posibilitatea de convocare. Imi doresc mult ca dupa ce ne adunam, in 13 mai, prioritatea numarul 1 in handbalul romanesc sa fie echipa nationala feminina, pentru ca lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Nu ar trebui sa mai primeze nimic altceva, nici declaratiile de sedinta si nici planurile individuale, ci interesul national. Cristina Neagu nu va putea fi alaturi de noi, nici la turneul preolimpic si nici la Jocurile Olimpice de la Londra. Dupa revenirea recenta din SUA, de la ultimul control medical ne-a spus ca medicii i-au recomandat repaus intre 3 si 6 luni, deci situatia ei este clara" - Radu Voina, selectioner Romania (Mediafax).

Lotul Romaniei:

Portari - Talida Tolnai, Tereza Paslaru, Mirela Nichita si Denisa Dedu

Jucatoare de camp: Valentina Ardean Elisei, Iulia Curea, Oana Manea, Florina Chintoan, Georgiana Ciuciulete, Ada Nechita, Cristina Varzaru, Ramona Farcau, Aurelia Bradeanu, Diana Drutu, Adina Meirosu, Daniela Babeanu, Mihaela Ani-Senocico, Gabriela Perianu, Melinda Geiger, Patricia Vizitiu si Alina Horjea.

Jocurile pe care le va disputa Romania:

Franta - Romania (25 mai, ora 20.00)

Romania - Muntenegru (26 mai, ora 15.45)

Romania - Japonia (27 mai, 15.15)

* Pentru a ajunge la Jocurile Olimpice, Romania trebuie sa se claseze pe unul din primele doua locuri ale grupei.