Oltchim a castigat de-o maniera categorica partida cu Metz, elevele lui Radu Voina impunandu-se cu 30-21, in cel de-al doilea joc din Grupa 2 Principala a Ligii Campionilor la handbal feminin. Jocul campioanei Romaniei a fost unul foarte bun, emotiile fiind spulberate inca din prima repriza. In urma acestui succes, Oltchim are patru puncte din tot atatea posibile, iar saptamana viitoare se va duela cu Buducnost.

Oltchim, "in zbor" spre semifinaleFoto: AGERPRES

"Am facut un joc bun, ne bucuram ca am castigat. Nu ne asteptam la o victorie categorica. Speram ca apararea sa functioneze la fel si in urmatoarele dispute" - Aurelia Bradeanu (Digisport).

"Am intrat hotarate in teren, ne-am pregatit toata saptamana pentru acest meci. Tratam fiecare meci cu seriozitate, iar acest lucru s-a vazut. Mai e mult pana la semifinale, ne gandim la meciul cu Buducnost de saptamana viitoare" - Valentina Ardean Elisei (Digisport).

Desfasurarea partidei Oltchim vs Metz:

Min 60/ Oltchim - Metz 30-21

Au marcat: Nechita, Babeanu, Puscasu (2), Vizitiu

Oltchim nu mai forteaza, diferenta de pe tabela este una linistitoare, iar Radu Voina foloseste pe final mai mult rezervele. Antrenorul le cere fetelor sale sa se impuna la zece goluri, dar din pacate campioana Romaniei a castigat la "doar" 9 goluri.

Min 50/ Oltchim - Metz 25-16

Au marcat: Chirila, Nechita

Hutupan respinge cu pretul unei accidentari, jocul curge in favoarea Oltchimului, cu toate ca elevele lui Voina au inceput sa rateze in unele situatii favorabile. Cu zece minute inainte de finalul partidei, Valcea conduce cu noua goluri pe tabela.

Min 40/ Oltchim - Metz 23-13

Au marcat: Elisei (2), Ozel, Managarova, Chirila

Luminita Hutupan intervine superb in trei randuri, o noua partida buna reusita de portarul Oltchimului. Ofensiva nu mai functioneaza la fel de bine ca in prima repriza, dar cu toate acestea avantajul de pe tabela ramane consistent pentru valcence (zece goluri in minutul 40).

Min 30/ Oltchim - Metz 18-12

Au marcat: Bradeanu, Chirila, Manea (2), Managarova (2), Elisei

Elevele lui Radu Voina se relaxeaza prematur, iar Metz se apropie la patru goluri, motiv pentru antrenorul roman sa ceara time-out. Oltchim isi revine, circulatia balonului este una perfecta, iar formatia din Valcea se distanteaza chiar si la 7 goluri. Jovanovic greste o pasa simpla, iar Metz inscrie ultimul gol al primei reprize. Oltchim conduce cu 18-12.

Min 20/ Oltchim - Metz 11-6

Au marcat: Manea, Elisei (2), Bradeanu (2), Ozel

Jocul ofensiv merge perfect: Jovanovic si Ozel ofera pase superbe, iar Manea si Elisei nu rateaza. Metz pare, cel putin pentru moment, cu o clasa sub campioana Romaniei.

Min 10/ Oltchim - Metz 5-2

Au marcat: Jovanovic, Managarova (2), Bradeanu, Ozel

Oltchim incepe foarte bine partida: aparare agresiva si joc precis in atac. Vetkova este eliminata pentru ca nu a lasat mingea dupa fluierul arbitrilor, iar frantuzoaicele profita de superioritate. Dupa primele zece minute, echipa lui Radu Voina conduce cu 5-2.

Clasament Grupa 2 Principala:

1 Oltchim Rm. Valcea 61:46 (+15) 4 puncte

2. Buducnost 58:48 (+10) 4

3. Metz Handball 48:59 (-11) 0

4. RK Krim Mercator 46:60 (-14) 0.

* Primele doua clasate se califica in semifinalele competitiei.