Eliodor Voica este, incepand de luni, noul selectioner al nationalei de handbal masculin a Romaniei, antrenorul celor de la Stiinta Bacau fiind preferatul oficialilor din cadrul Federatiei Romane de Handbal, conform gsp. "Cred ca va fi mult de munca, insa nu va fi doar munca antrenorului. Echipa nationala apartine tuturor romanilor si cred ca jucatorii si antrenorii de la echipele de club pot contribui la fel de mult", a precizat Voica.

Eliodor VoicaFoto: AGERPRES

"Cred ca va fi mult de munca, insa nu va fi doar munca antrenorului. Echipa nationala apartine tuturor romanilor si cred ca jucatorii si antrenorii de la echipele de club pot contribui la fel de mult. Toata lumea trebuie sa se angreneze.

Imi doresc sa avem discutii cu jucatorii de echipa nationala, pentru ca prima problema mi se pare inapetenta lor pentru a veni la reprezentativa. N-o sa vorbesc acum de imnul national, ci o sa le spun doar atat: noi suntem romani si toti trebuie sa luptam pentru Romania.

Nu ma consider un antrenor atat de evoluat, incat sa nu mai am ce invata si sa imi permit sa stau doar la echipa nationala. Stiinta Bacau este in stadiul de evolutie si trebuie sa mergem mai departe. Cred ca va fi bine si pentru echipa nationala, daca voi munci in continuare si la club, pentru a invata cat mai mult", a declarat Eliodor Voica.

Vasile Stanga, fostul antrenor, si-a prezentat demisia dupa ce Romania a ratat calificarea in play-off-ul Campionatului Mondial din 2013 (am fost eliminati de catre Belarus).

Celelalte propuneri pentru functia de selectioner au fost Vlad Caba, Stefan Constantin si Leonard Bibirig.