Nationala Angolei a castigat Campionatul Africii la handbal feminin, performanta care i-a asigurat calificarea la Jocurile Olimpice din vara acestui an. In urma acestui rezultat, Muntenegru va face parte din grupa Romaniei in cadrul turneului preolimpic.

Radu Voina Foto: AGERPRES

Angola s-a impus in finala Campionatului Africii dupa 26-24 in fata Tunisiei. In aceste conditii, Romania va evolua in turneul preolimpic impotriva echipelor Frantei (vicecampioana mondiala), Japoniei (am remizat cu asiaticele la ultimul CM) si Muntenegrului.

Turneul preolimpic se desfasoara in perioada 25-27 mai, la Lyon (Franta).

"Am urmarit finala din Africa, a castigat Angola, la mare lupta, iar asta clarifica si grupa noastra, in care vom juca cu Muntenegru. Cred ca e mai rau cu Muntenegru, desi cunoastem echipa, daca asta poate fi un avantaj. Au jucatoare de mare valoare, Bojana Popovici, Bulatovici, Jovanovici a noastra, de la Oltchim. Va fi foarte greu, dar sa nu uitam ca noi trebuie sa ne clasam in primele doua locuri, pentru a ne califica la Olimpiada, asa ca, oricum s-ar numi adversarele, trebuie sa ne gandim la victorii" - Radu Voina, selectionerul Romaniei (pentru Mediafax).

Jocurile Olimpice de la Londra se vor desfasura in perioada 27 iulie - 12 august 2012.