Nationala masculina de handbal a pierdut la Minsk, in fata reprezentativei din Belarus, cu 28-23, ratand sansa de a se califica in play-off-ul Mondialului 2013. Tricolorii raman astfel acasa, dupa ce au participat la ultimele doua editii ale turneului final (Croatia 2009, Suedia 2011).

Vasile Stanga, antrenorul RomanieiFoto: Reuters

"Asta ne este valoarea: in acest moment, Belarus stie mai mult handbal, din toate punctele de vedere. Astazi ne-au demonstrat ca, in afara de Rutenka, mai au ceva ce noi nu avem: stiinta jocului", a comentat esecul selectionerul Vasile Stanga.

Vali Ghionea: "Am aratat bine pana la un punct. In a doua repriza, timp de zece minute nu am reusit sa marcam. S-au desprins si nu i-am mai putut ajunge. Ne asteptam sa fie greu, dar nu ne asteptam sa gresim atat de mult". (pentru Digisport)

Marius Novanc: "Mi-e greu sa trag concluzii, pentru ca sunt dezamagit. Am fost in ceata, la inceputul reprizei secunde, nu stiu exact ce s-a intamplat. Astazi, Belarus a fost mai buna, trebuie sa recunosc, iar Rutenka si-a demonstrat calitatile: poate juca mai multe posturi, a marcat de unde a vrut. Trebuie sa ne luam notite, cand intalnim un asemenea handbalist". (pentru Digisport)