Radu Voina, antrenorul echipei nationale de handbal a Romaniei, va fi inlocuit de la carma primei reprezentative in cazul in care nu va obtine calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra (vara lui 2012). Informatia a fost confirmata de catre Cristian Gatu, presedintele forului de specialitate. "Daca nu isi realizeaza obiectivul, ii inceteaza contractul, la fel cum s-a intamplat si in cazul lui Tadici, Stanga sau Otelea", a precizat Gatu.

Radu VoinaFoto: AGERPRES

"Daca o sa am vreo discutie cu jucatoarele, pentru ca nu as prea vrea sa mai am, le voi spune sa invinga Franta, sa plece cu ideea de a castiga contra lor. Obiectivul lui Radu Voina este sa participe la Olimpiada si sa ia o medalie. Daca nu isi realizeaza obiectivul, ii inceteaza contractul sau nu mai continua, cum s-a intamplat si in cazul lui Tadici, al lui Stanga si al lui Otelea, toti cei care au fost la echipa nationala", a declarat Cristian Gatu, presedintele Federatiei Romane de Handbal, pentru Digisport.

Cine s-a calificat pana acum la JO

Marea Britanie (tara gazda), Norvegia (campioana mondial en-titre), Suedia (vicecampioana Europei) si Coreea de Sud (campioana Asiei), Brazilia (vicecampioana Panamericana). Campionatul Africii se va desfasura in perioada 11-20 ianuarie 2012, in Maroc. Marea castigatoare va merge la Londra.

In intervalul 25-27 mai 2012 se vor desfasura trei turnee de calificare la Jocurile Olimpice, primele doua clasate se vor califica la competitia gazduita de Londra.

Turneul 1 se va desfasura in Franta. Vor lua parte echipele din Franta, Angola, Romania si Japonia.

Turneul 2 se va desfasura in Spania. Vor lua parte echipele din Spania, Croatia, Argentina si Muntenegru.

Turneul 3 se va desfasura in Danemarca. Vor lua parte echipele din Danemarca, Rusia, vicecampioana Africii si Republica Dominicana.

* In cazul in care Angola va castiga Campionatul Africii, atunci Muntenegru va intra in grupa Romaniei, in timp ce Olanda va intra si ea in turneul preolimpic. In aceasta situatie, grupele de calificare vor arata astfel:

Turneul 1 (in Franta): Franta, Muntenegru, Romania, Japonia;

Turneul 2 (in Spania): Spania, Croatia, Argentina, Olanda;

Turneul 3 (in Danemarca): Danemarca, Rusia, vicecampioana Africii, Republica Dominicana.