Cosmin Marinescu (component al echipei nationale de hochei U16 a Romaniei) a fost umilit in vestiar de coechipierii sai de etnie maghiara (lovit cu prosoapele si injurat) pentru simplul motiv ca este roman, informeaza Agerpres. "Aceasta atitudine nu are cum sa fie trecuta cu vederea, sportivul a fost umilit, iar in vestiar s-au spus cuvinte grele", a confirmat incidentul Barna Tanczos, presedintele Federatiei Romane de Hochei. Forul de specialitate a deschis o ancheta privind evenimentele petrecute pe 1 decembrie, la Miercurea Ciuc.

Incidentul a avut loc in data de 1 decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei. Lotul olimpic U16 al Romaniei se afla intr-un stagiu de pregatire la Miercurea Ciuc, in vederea participarii la Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) din 2013.

Cosmin a fost lovit cu prosoapele si injurat de catre coechipierii sai de etnie maghiara pentru simplul motiv ca este roman, informatia fiind confirmata de presedintele FRH.

Juniorul (singurul sportiv de nationalitate romana ramas in lotul U16) a parasit imediat cantonamentul, iar tatal acestuia a depus un memoriu catre FRH.

"Unul dintre baieti, Antal Alfred, m-a injurat in maghiara, iar eu l-am rugat sa spuna ce are de spus in romana, ca tot e ziua Romaniei si ca ei sunt tot romani. Atunci mai multi au inceput sa strige ca ei nu sunt romani si au spus cuvinte urate la adresa Romaniei. Mai apoi, la dus, au stins lumina si m-au lovit din toate partile cu prosoapele ude", se precizeaza in memoriul trimis de Petrut Marinescu, tatal sportivului, catre FRH, conform Prosport.

Federatia Romana de Hochei confirma incidentul

''A fost un incident unde un copil - Marinescu - care a fost si este component al lotului olimpic ce se pregateste pentru FOTE 2013, a fost plesnit cu prosoapele umede in vestiar, probabil injurat, s-au rostit cuvinte grele, (...) atitudine care nu are cum sa fie trecuta cu vederea. Nu s-a ajuns la bataie, nu a fost batut, mai mult a fost umilit", a declarat Barna Tanczos, presedintele FRH, pentru Agerpres.

"Este un incident extrem de regretabil, o atitudine inacceptabila din partea unor copii. Cu siguranta vor fi sanctionaţi de Comisia de etica a Comitetului Olimpic si Sportiv Roman. (...) Deci este o situatie delicata, astept ancheta Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, pentru ca noi am facut ancheta noastra la Federatie si vom pune la dispozitia Comisiei rezultatele, propunerile si solutiile", a completat Tanczos.

Citeste si: