Romania a fost eliminata de la CM de handbal feminin de catre Croatia, dupa o partida interzisa cardiacilor. Cu cinci minute inainte de final, echipa lui Radu Voina avea doua goluri avantaj, dar mai multe erori neprovocate le-au permis adversarelor sa se impuna dramatic cu 28-27.

Radu Voina Foto: AGERPRES

Aceasta a fost prima victorie din istorie a Croatiei in fata Romaniei, dupa opt infrangeri consecutive.

Vezi desfasurarea meciului:

Min 60/ Romania - Croatia 27-28

Au marcat: Nechita (2), Manea, Bradeanu

Cu 5 minute inainte de final Romania avea doua goluri avantaj, iar calificarea in "sferturi" era tot mai aproape. O serie de greseli a dus la schimbarea scorului de pe tabela, Croatia impunandu-se dupa un final dramatic, scor 28-27.

Momentele care au decis pe final de meci invingatoarea:

* 55' Cristina Varzaru scapa din marcaj o adversara, iar Croatia egaleaza

* 56' Fiera rateaza incredibil dintr-o pozitie ideala

* 57' Varzaru scapa mingea pe atacul Romaniei

* 58' Oana Manea este eliminata, iar Amariei (58') face pasi.

Min 50/ Romania - Croatia 23-22

Au marcat: Fiera, Amariei (3)

Croatia revine in avantaj pe tabela (42'), Romania traverseaza o perioada mai putin fasta. Adversarele inscriu cu regularitate de la noua metri, blocajul Romaniei functioneaza cu mare dificultate. Partida a fost intrerupta pret de minute bune din cauza unor probleme cu instalatia de iluminat a salii. Carmen Amariei intoarce rezultatul de pe tabela cu trei reusite, iar Talida Tolnai apara senzational pe un atac al adversarelor. Ada Nechita este eliminata (49'), momente grele pentru tricolore.

Min 40/ Romania - Croatia 19-18

A marcat: Fiera

Romania rateaza sansa de a se distanta la cinci goluri - Chirila nimereste doar bara. Adina Fiera este eliminata (33'), dar egalitatea numerica se restabileste dupa un fault asupra Oanei Manea. Fiera mai primeste o eliminare, iar Croatia se apropie pe tabela la doar un singur gol - Romania a marcat un singur gol in 10 minute.

Min 30/ Romania - Croatia 18-15

Au marcat: Fiera, Chirila, Nechita(2), Manea

Cristina Varzaru este eliminata in minutul 21, iar la actiunea urmatoarea Paslaru inchide superb poarta. Adina Fiera puncteaza in inferioritate numerica, iar Romania se distanteaza la trei goluri (22'). Chirila trimite in bara de la 7 metri, prima aruncare ratata de fetele lui Radu Voina. Ada Nechita inscrie de doua ori, iar Romania conduce la pauza cu 18-15 (Croatia a terminat repriza in inferioritate numerica).

Min 20/ Romania - Croatia 13-11

Au marcat: Bradeanu (2), Manea, Elisei, Fiera, Chirila (3)

Romania se descurca mai bine decat in meciurile precedente in faza de atac, insa apararea ramane, cel putin momentan, punctul slab. Paslaru reuseste primele interventii, Romania conduce pentru prima data in minutul 15, iar in minutul 17 tricolorele se distanteaza la doua goluri. "Haideti, tot asa, fetelor!", spune Radu Voina intr-un time-out.

Min 10/ Romania - Croatia 5-7

Au marcat: Elisei, Fiera, Chirila (2), Bradeanu

Tricolorele au inceput slab partida, Croatia a condus, pe rand, cu 2-0, 3-1, 4-2 si 5-2, echipa lui Radu Voina avand probleme in special in aparare (pe centrul defensivei, blocajul a fost inexistent).

Romania, partide sustinute la Campionatul Mondial:

Romania - Tunisia 30-28

Romania - Cuba 33-27

Romania - Japonia 28-28

Romania - Brazilia 28-33

Romania - Franta 20-39

Romania - Croatia 27-28.