Romania a bifat cea de-a doua victorie de la Campionatul Mondial de handbal feminin (33-27 contra Cubei), dupa o partida mai putin reusita. Tricolorele au alternat momentele bune cu cele in care au fost neinspirate (in special in atac), evolutia stearsa a echipei determinandu-l pe Radu Voina sa le apostrofeze pe elevele sale in timpul unui time-out din a doua repriza: "Sunteti penibile in atac, va dati cap in cap. Va vede lumea din tara", a precizat tehnicianul.

Radu Voina Foto: AGERPRES

In urmatoarea partida din Grupa C, Romania se va duela cu Japonia in data de 6 decembrie, de la ora 21.15.

Vezi desfasurarea partidei Romania - Cuba:

Min 60 Romania - Cuba 33-27

Au marcat: Chirila, Amariei, Chirila

Romania alterneaza momentele bune cu cele mai putin inspirate, tricorele aratand carente in atac. "Sunteti penibile in atac, se uita lumea din tara la voi, va dati cap in cap", a declarat Radu Voina in timpul unui time-out. Demn de mentionat este faptul ca tricolorele au marcat de doar trei ori in ultimele zece minute de joc.

Min 50 Romania - Cuba 30-22

Au marcat: Tivadar (2), Farcau, Curea

Babeanu este eliminata, iar cubanezele rateaza pe contraatac. Romania inscrie prin Tivadar in inferioritate numerica, iar scorul este 28-20 in minutul 45. Tricolorele gresesc destul de mult la faza de constructie, adversarele profita si marcheaza (28-22 in minutul 47).

Min 40 Romania - Cuba 26-17

Au marcat: Farcau (4), Curea, Babeanu

Dupa Cristina Varzaru, si-a facut debutul la Campionatul Mondial si Ramona Farcau, pe extrema dreapta. In primele minute ale reprizei secunde, tricolorele au condus cu 22-14 pe tabela. Daniela Babeanu rateaza o lovitura de la sapte metri, iar la doar un minut distanta Ramona Farcau inscrie pe contraatac. In minutul 40, echipa Romaniei conduce cu 26-17, cea mai mare diferenta de pana acum.

Min 30 Romania - Cuba 20-14

Au marcat: Babeanu (4), Varzaru (2), Elisei, Cartas

Cu toate ca nu evolueaza la turatie maxima, Romania se distanteaza pe tabela pe finalul primei reprize, tricolorele avand in Daniela Babeanu una dintre cele mai bune marcatoare (4 reusite). Cristina Varzaru a facut spectacol pe semicerc, reusitele extremei fiind de finete. Pauza la Sao Paulo, Romania - Cuba 20-14.

Min 20 Romania - Cuba 12-11

Au marcat: Chirila, Varzaru (3), Elisei, Chintoan

Romania intra in joc, iar tricolorele marcheaza mult pe contraatac. Cristina Varzaru inscrie primele sale goluri la Campionatul Mondial, in timp ce Talida Tolnai reuseste cateva parade. Dupa ce au condus la patru goluri diferenta (11-7), elevele lui Radu Voina conduc doar cu 12-11, in minutul 20, dupa ce au tratat cu lejeritate mai multe actiuni.

Min 10/ Romania - Cuba 6-6

Au marcat: Chirila, Elisei, Fiera (2), Chintoan, Chirila

Cuba incepe bine partida cu Romania si reuseste sa conduca pe tabela in mai multe randuri (1-0, 2-1, 3-2). Tricolorele primesc goluri cu destula usurinta de la o formatie modesta, iar dupa zece minute scorul este egal, 6-6.

Partide disputate pana acum in Grupa Romaniei:

Brazilia - Cuba 37-21

Romania - Tunisia 30-28

Franta - Japonia 41-22

Romania - Cuba 33-27.

Grupa C, clasament:

1 Romania 4

2 Franta 2 puncte

3 Brazilia 2

4 Tunisia 0

5 Cuba 0

6 Japonia 0.