Baschetbalistul american Chauncey Hardy decedat in urma unui traumatism cranio-cerebral sever suferit dupa o agresiune intr-un club a fost inmormantat, miercuri, in orasul Middletown (Connecticut, SUA), fostii colegi ai sportivului tinand un moment de reculegere in sala de sport unde CSS Giurgiu disputa meciuri, relateaza Mediafax.

Flori si lumanari aprinse pentru baschetbalistul american Chauncey HardyFoto: Agerpres

Purtatorul de cuvant al Primariei Giurgiu, Elsa Joanta, a declarat ca sportivul a fost inmormantat, miercuri, la ora 18.00 (ora Romaniei), in orasul Middletown din SUA.

La aceeasi ora, in semn de respect fata de memoria sportivului american, in sala de sport unde echipa CSS Giurgiu disputa partidele oficiale, conducerea clubului sportiv, fostii colegi ai lui Chauncey Hardy si galeria au participat la un moment de reculegere.

"Va informam ca miercuri, la ora 18.00, ora Romaniei, in orasul Middletown din SUA are loc inhumarea baschetbalistului Chauncey Hardy, jucator al echipei de prima divizie CSS Giurgiu, decedat in urma traumatismului cranio-cerebral sever suferit in noaptea de 8 spre 9 octombrie, intr-un club de noapte din Giurgiu", a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Giurgiu.

Amintim ca baschetbalistul american Chauncey Hardy, jucatorul echipei CSS Giurgiu, a decedat in 9 octombrie la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitala, la putin timp dupa ce a fost supus unei interventii chirurgicale. El a fost adus in stare de coma in urma unei batai dintr-un club din Giurgiu, la cateva ore de la castigarea meciului cu Dinamo.

Concluziile preliminare ale raportului de autopsie in cazul sau arata ca decesul sportivului a survenit unui traumatism puternic, soldat cu hemoragie masiva si fractura craniana.

Ionut Tanasoaia, tanarul care l-a lovit pe baschetbalistul american, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, mandatul fiind emis de Tribunalul Giurgiu, sub acuzatiile de lovituri cauzatoare de moarte, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea linistii publice.