Ionut Tanasoaia, principalul suspect in cazul agresiunii care a dus la decesul baschetbalistului american Hardy Chauncey, ramane in arest. Recursul depus de avocatul sau la decizia de arestare preventiva a fost respins de Curtea de Apel Bucuresti, anunta TVR Info. Ionut Tanasoaia a declarat in fata instantei ca l-a lovit pe baschetbalist, insa a fost vorba, spune el, despre o singura lovitura cu pumnul in fata. La randul sau, avocatul lui Tanasoaia a spus, in fata instantei, ca imprejurarile in care s-a produs decesul sportivului sunt neclare.

Avocatul lui Ionut Tanasoaia a mai declarat vineri ca la dosarul cauzei se gaseste un act de la Institutul Mina Minovici care demonstreaza ca victima a avut o singura contuzie: "Celelalte rani nu le-a confirmat nimeni in mod oficial. Eu cred ca justitia isi va face datoria in functie de probele administrate".

Ionut Tanasoaia a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, luni, mandatul fiind emis de Tribunalul Giurgiu, sub acuzatiile de lovituri cauzatoare de moarte, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea linistii publice. El s-a predat autoritatilor la scurt timp dupa decesul sportivului american.