Primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu, sustine ca baschetbalistii straini care joaca la echipa CSS Giurgiu i-au spus ca nu mai doresc sa activeze in echipa locala, in urma incidentului in care baschetbalistul american Chauncey Hardy si-a pierdut viata.

"Am avut o discutie cu acesti jucatori - ei sunt prietenii nostri si sunt in relatii bune cu ei, dar mi s-a spus, prin vocea antrenorului, ca nu mai au siguranta sa mai ramana aici'', a precizat Iliescu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, decesul baschetbalistului american i-ar fi speriat atat pe jucatori, cat si pe familiile acestora, care doresc intoarcerea lor cat mai repede acasa.

In echipa CSS Giurgiu activau cinci americani si un muntenegrean.

Baschetbalistul american Hardy Chauncey a fost internat la spitalul Bagdasar-Arseni, din Bucuresti, dupa un incident care a avut loc, sambata noaptea, la Giurgiu, la cateva ore de la castigarea meciului cu Dinamo. Hardy Chauncey a murit, duminica, la putin timp dupa ce a fost supus unei interventii chirurgicale.

Concluziile preliminare ale raportului de autopsie in cazul sau arata ca decesul sportivului a survenit unui traumatism puternic, soldat cu hemoragie masiva si fractura craniana.

Ionut Tanasoaia, tanarul care l-a lovit pe baschetbalistul american, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, luni, mandatul fiind emis de Tribunalul Giurgiu, sub acuzatiile de lovituri cauzatoare de moarte, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea linistii publice.