Manu Tuilagi (in varsta de 20 de ani) a fost amendat de catre Federatia Internationala de Rugby cu 5000 de lire sterline, informeaza The Guardian. Motivul este unul simplu: jucatorul nationalei Angliei a evoluat la Cupa Mondiala din Noua Zeelanda cu un sponsor pe aparatoarea dentara. "O folosesc (nr. aparatoarea) inca din perioada junioratului", a declarat Manu dupa incident.

Manu Tuilagi, amendat cu 5000 de lire sterlineFoto: Reuters

IRB este de parere ca Tuilagi a facut intentionat reclama mascata, acesta fiind deja un obicei in familia sportivului (fratele sau mai mare, Alesana, a fost penalizat de Federatia Internationala din aceeasi cauza).

"Purtam de fiecare data aceeasi aparatoare dentara. Eu o am pe a mea inca din perioada cand evoluam pentru echipa de a Angliei. Are intr-adevar un sponsor pe ea. Inainte de meciul cu Romania am colorat-o cu un marker. De asemenea, am folosit respectiva aparatoare si la meciul cu Argentina, dar ei nu si-au dat seama (Federatia Internationala de Rugby)", a declarat Manu Tuilagi.

La turneul final din Noua Zeelanda, Anglia a facut parte din Grupa B, alaturi de Argentina, Scotia, Georgia si Romania. Britanicii s-au clasat pe prima pozitie (cu 18 puncte acumulate), iar in "sferturile" de finala se vor duela cu Franta.

Tabloul sferturilor de finala, la CM Rugby:

1. Irlanda - Tara Galilor, sambata, 8 oct, Wellington

2. Anglia - Franta, sambata, 8 oct, Auckland

3. Africa de Sud - Australia, duminica, 9 oct, Wellington

4. Noua Zeelanda - Argentina, duminica, 9 oct, Wellington.