Anuntul inchiderii fabricii Nokia de la Jucu a venit cum nu se poate mai rau pentru "U" Mobitelco Cluj, campioana Romaniei la baschet masculin fiind sponsorizata de compania finlandeza. "Acum o luna am semnat un nou parteneriat pentru cupele europene cu Nokia, am ramas uimit cand am vazut vestea in aceasta dimineata (nr. joi)", a declarat Mircea Cristescu, presedintele executiv al formatiei, pentru Mediafax.

"U" Mobitelco Cluj, campioana Romaniei la baschet masculin Foto: AGERPRES

"Am ramas uimit afland vestea in aceasta dimineata, care nu este deloc buna pentru clujeni si, implicit pentru echipa noastra, care este sponsorizata de Nokia in cupele europene si este un partener al nostru in ultimii trei ani. Acum o luna am semnat un nou parteneriat pentru cupele europene, care expira la finalul acestui an, iar din luna ianuarie ar fi urmat sa discutam despre prelungirea sa. Inca nu am discutat oficial cu nimeni din cadrul Nokia despre anuntul de astazi, dar sper sa reusim cat mai repede sa comunicam. Ramane de vazut daca echipa va juca in cupele europene cu logo-ul companiei pe piept" - Mircea Cristescu, presedinte executiv "U" Mobitelco Cluj, pentru Mediafax.

In stagiunea 2011-2012, "U" va evolua in grupele FIBA Eurochallenge, debutul urmand sa se produca in luna noiembrie a acestui an.

Fabrica de la Jucu se inchide definitiv in 2011, confirma Nokia intr-un comunicat oficial. Informatia a fost publicata de HotNews.ro si alte publicatii locale pe baza unor surse din companie. Comunicatul Nokia arata ca inchiderea fabricii din Jucu va afecta 2.200 de oameni. Compania motiveaza inchiderea prin nevoia de "optimizare a proceselor de productie, care va da prioritate fabricilor din Asia ce ofera beneficii mai mari, din punct de vedere al proximitatii si capacitatilor de productie".