​Petrolul Ploiești a anunțat luni că a ajuns la un acord cu antrenorul Laszlo Balint, care a mai pregătit în trecut echipe din SuperLiga României.

Laszlo BalintFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Dan Petrescu, aproape de revenirea în SuperLiga - Antrenorul s-ar fi înțeles deja cu patronul

Laszlo Balint, noul antrenor al echipei Petrolul Ploiești

Tehnicianul de 45 de ani a semnat un contract valabil până la finalul sezonului următor.

„FC Petrolul Ploieşti a ajuns la un acord cu Laszlo Balint, cel care va fi, începând din această săptămână, noul antrenor principal al “galben-albaştrilor. Înţelegerea se va întinde până la finalul stagiunii 2024-2025”, a precizat gruparea prahoveană.

Laszlo Balint va colabora la Petrolul cu un staff tehnic din care vor face parte Florin Stîngă, Alin Pînzaru, Cezar Zanfir (antrenori secuzi), Cătălin Grigore (antrenor pentru portari), Alexandru Radu şi Laurenţiu Marinescu (preparatori fizici).

De știut:

  • De-a lungul carierei, Laszlo Balint a antrenat echipele Unirea Tărlungeni, FC Brașov, Academica Clinceni, ASA Târgu Mureș, Csíkszereda, Sportul Snagov, Metaloglobus, Universitatea Craiova și UTA Arad.
  • Petrolul a înregistrat o victorie (1-0 vs U Craiova 1948), o remiză (1-1 vs Dinamo București) și o înfrângere drastică (0-4 vs FC Voluntari) în primele trei etape din play-off.
  • Clubul prahovean se află pe locul 5 în play-off, dar încă nu are emoții în privința retrogradării (are cinci puncte peste Poli Iași, echipa aflată pe primul loc de baraj, dar care are un meci mai puțin disputat).
  • Pentru „Lupii Galbeni” urmează meciul cu Universitatea Cluj, în deplasare, pe 13 aprilie.