​Rapidul a suferit al doilea eșec la rând în play-off, după ce a fost învinsă și de Universitatea Craiova (2-1), iar Dan Șucu a discutat despre viitorul lui Cristiano Bergodi pe banca echipei.

Dan SucuFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

>> Antrenorul Rapidului, după 1-2 cu Universitatea Craiova: „E un dezastru. Ne-am făcut harakiri”

Cristiano Bergodi va fi demis în vară dacă Rapidul nu se va califica în cupele europene

Dan Șucu a fost alături de suporterii Rapidului în deplasarea de pe terenul Universității Craiova și a suferit cu fanii giuleșteni după ce echipa a suferit un nou eșec.

Rapidul a condus cu 1-0 și a avut și un om în plus, însă a pierdut disputa cu formația antrenată de Ivaylo Petev.

Cristiano Bergodi mai are contract cu Rapid până în vara anului 2025, însă Dan Șucu a transmis că antrenorul italian nu va rămâne din vară pe Giulești dacă echipa nu va juca în cupele europene.

„Cristiano Bergodi este până în vară antrenorul Rapidului. Domnia sa mai are contract anul acesta şi încă un an, totul depinde de performanţele pe care le va obţine în finalul acestui sezon.

Până în vară, Cristiano Bergodi va rămâne pe banca echipei. Obiectivul său este calificarea în cupele europene, obiectiv în care Rapidul încă se află. Nu s-a pus în niciun moment, începând de aseară, după lecţia de viaţă pe care am primit-o la Craiova, să fie Bergodi demis.

Nu am discutat cu niciun alt tehnician, orice alte nume care apar, inclusiv numele lui Dan Petrescu sunt speculaţii, lucruri care nu au niciun fel de legătură cu realitatea. Nu vrem niciun antrenor, nu am luat legătura cu niciun alt tehnician, cu atât mai puţin cu Dan Petrescu.

Este un profesionist pe care îl respectăm, dar nu este nimic adevărat în ceea ce-l priveşte pe domnia sa. Cristiano Bergodi, aşa cum nu a fost semi-zeu când a bătut FCSB cu 4-0, nici acum nu putem să spunem că e Mefisto.

Nu, este un tehnician care are zile mai bune, zile mai proaste, este tehnicianul Rapidului. La unele meciuri poate fi mai inspirat, la altele mai puţin inspirat. El este antrenorul Rapidului până în vară.

Doar dacă ratăm cupele europene, atunci Cristiano Bergodi poate să îşi facă probleme privind viitorul său la Rapid. În acest moment, luptăm pentru cupele europene, suntem în grafic şi suntem convinşi că împreună cu Cristiano Bergodi vom merge în cupele europene şi ne vom atinge obiectivele.

Vreau să închid definitiv aceste discuţii, Cristiano Bergodi rămâne până în vară antrenorul Rapidului şi suntem ferm convinşi că până la final totul se va sfârşi cu un mare happy end pentru noi şi frumoasa familie a Rapidului.

Sunt momente grele, sunt momente în care suntem descumpăniţi, dar noi rămânem uniţi. Iar când spun că noi rămânem uniţi, mă refer la toată lumea, inclusiv la antrenorul nostru, Cristiano Bergodi.” - a declarat Dan Șucu, potrivit Fanatik.

>> FCSB, avertizată de omul care i-a adus ultimul titlu

SuperLiga, clasament play-off

1. FCSB – 35 puncte (-1 meci)

2. Universitatea Craiova – 31 *

3. CFR Cluj – 28 p *

4. Rapid București – 28 p *

5. Farul Constanța – 25 p * (-1 meci)

6. Sepsi Sf. Gheorghe – 23 p *

* Echipele care au beneficiat de rotunjire la înjumătățirea punctelor.

>> Universitatea Craiova, mesaj pentru Edi Iordănescu - Fotbaliștii care trebuie să joace la naționala României