​FCSB este lider în SuperLiga României, având un avans de 4 puncte față de Universitatea Craiova, cu un meci mai obținut disputat.

Fanii celor de la FCSBFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Universitatea Craiova, mesaj pentru Edi Iordănescu - Fotbaliștii care trebuie să joace la naționala României

>> OPINIE. Exemplu de succes în afara fotbalului, Dan Șucu este sub Gheorghe Hagi în materie de patronat de echipă. Datele sunt surprinzătoare

Costel Gâlcă: „Campionatul nu este jucat”

FCSB întâlnește Farul Constanța duminică, în etapa cu numărul 2 din play-off, iar în cazul unui succes, formația antrenată de Elias Charalambous se poate distanța la 7 puncte de Universitatea Craiova.

Într-un interviu oferit pentru GSP, Costel Gâlcă, ultimul antrenor care a adus titlul pentru FCSB, a vorbit despre lupta la campionat, dar a transmis și un avertisment pentru gruparea roș-albastră.

„Nuuu! Campionatul nu este jucat. Dar favorita principală este FCSB. A demonstrat că merită locul 1, are niște puncte avans, are prima opțiune la câștigarea titlului. A făcut meciuri bune, dar se mai poate încurca. Pot apărea sincope, accidente, play-off-ul încă este la început. Să nu se păcălească!

Să dea Dumnezeu să câștige tot ce poate câștiga! Eu am avut acel sezon fantastic, dar a fost alături de echipă, o muncă în echipă, a tuturor de la club.

FCSB are condiții bune, un lot foarte bun, mereu a fost sus, cred că în 2024 va fi campioană. De ce n-a fost campioană din 2015 până acum? Neșansa sau decizii prost luate sau, mai bine zis, nu s-a luat decizia cea mai bună. Dar FCSB a făcut investiții mari, inclusiv în campionatul românesc, au produs bani prin transferuri.” - a transmis acesta.

Totodată, Costel Gâlcă a vorbit și despre șansele ca el să revină în fotbalul românesc.

„În fotbal o să mă întorc când o să fiu abordat, apoi să ajungem la o înțelegere. Îmi doresc să revin, indiferent că va fi afară, în străinătate, sau în România. Nu am ajuns la idei apropiate, de aceea nu m-am întors până acum în România.” - a încheiat el.

SuperLiga, clasament play-off

1. FCSB – 35 puncte (-1 meci)

2. Universitatea Craiova – 31 *

3. CFR Cluj – 28 p *

4. Rapid București – 28 p *

5. Farul Constanța – 25 p * (-1 meci)

6. Sepsi Sf. Gheorghe – 23 p *

* Echipele care au beneficiat de rotunjire la înjumătățirea punctelor.