Rapid a învins Dinamo cu scorul de 2-1, dar jocul giuleștenilor a lăsat mult de dorit, în special în prima repriză. La finalul partidei antrenorul Cristiano Bergodi a recunoscut ca un rezultat de egalitate era echitabil.

Cristiano BergodiFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> VIDEO SuperLiga: Rapid învinge în derbi, după o evoluție modestă – Dinamo, la cel mai bun meci din acest sezon

Antrenorul și explicația jocului slab al Rapidului în victoria cu Dinamo

Chiar dacă la final s-au văzut învinși, dinamoviștii au avut o prestație excelentă în partida cu Rapid, fiind aproape de fiecare dată primii la minge.

Jocul modest al echipei sale l-a supărat pe antrenorul Cristiano Bergodi, care la finalul partidei a evidențiat punctele slabe la care mai are de lucrat.

„Schimbările au făcut diferența, Burmaz a dat din nou gol, a avut o șansă mare. Mă bucur, azi nu am făcut un meci convingator, sunt importante aceste trei puncte, dar trebuie să reglăm ceva, nu am jucat niciodată cu frică. Nu știu de ce, dar mergem înainte.

Ne-a părut rău că suporterii nu au fost aici, fotbalul românesc a pierdut. Trebuiau să fie ambele peluze. Acum mergem la ei, ne bucurăm cu ei în Giulești.

Încă nu se vede o cursivitate în joc, suferim la relațiile de joc, trebuie să vedem bine, jucătorii trebuie să se integreze, nu e ușor, au venit din altă țară. Sunt jucători de calitate, dar trebuie să avem răbdare. Noi am trăit periculos în ultimele două meciuri.

Astăzi o remiză era rezultatul corect, dar băieții au arătat caracter. Într-un derby nu mai contează diferența din clasament.

A fost o execuție frumoasă a lui Abdallah, mi-a plăcut mult ca atacant, ne-a pus probleme. Știam că vor juca ofensiv, a fost greu astăzi.

Peste câteva etape (n.red. când crede că se omogeniza echipa), dar între timp trebuie să câștigăm. Trebuie altceva, și băieții erau supărați la pauză, trebuia să arătăm altceva din toate punctele de vedere, știu și ei, sunt conștienți. Echipa încă nu este omogenă” – a declarat Cristiano Bergodi, pentru DigiSport.

Programul etapei a 23-a din SuperLigă

Farul Constanța – U Craiova 1948 1-0

UTA Arad – Sepsi Sf. Gheorghe 2-1

Oțelul Galați – Petrolul Ploiești 0-0

Dinamo București – Rapid București 1-2

FC Hermannstadt – FC Botoșani / 28 ianuarie, ora 14:00

Poli Iași – Universitatea Cluj / 28 ianuarie, ora 17:00

Universitatea Craiova – FCSB / 28 ianuarie, ora 20:00

CFR Cluj – FC Voluntari / 29 ianuarie, ora 20:00.

Clasament SuperLiga

1. FCSB 47 puncte

2. Rapid București 39 /+1 meci

3. CFR Cluj 36

4. Farul Constanța 36 /+1 meci

5. Universitatea Craiova 34

6. Sepsi Sf. Gheorghe 33 /+1 meci

7. Universitatea Cluj 32

8. Petrolul Ploiești 31 /+1 meci

9. FC Hermannstadt 29

10. Oțelul Galați 28 /+1 meci

11. U Craiova 1948 27 /+1 meci

12. UTA Arad 27 /+1 meci

13. FC Voluntari 25

14. Poli Iași 23

15. Dinamo București 16 /+1 meci

16. FC Botoșani 15.