Universitatea Cluj a suferit o înfrângere usturătoare în derby-ul cu CFR Cluj, scor 4-0, iar Ioan Ovidiu Sabău a transmis conducerii că trebuie să ia în calcul schimbarea antrenorului.

Ioan Ovidiu SabăuFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Universitatea Cluj, fără victorie în fața CFR-ului de 8 ani

Universitatea Cluj nu a mai învins-o de 8 ani pe CFR Cluj, iar meciul de joi a arătat încă o dată diferența mare dintre cele două echipe.

Formația antrenată de Andrea Mandorlini s-a distrat cu rivala locală și a reușit să marcheze nu mai puțin de 4 goluri.

La finalul partidei, Ioan Ovidiu Sabău a fost vizibil dezamăgit de joc, dar mai ales de rezultat și a transmis conducerii că trebuie să ia în calcul schimbarea antrenorului.

„Ce aș putea să spun, e foarte greu acum, le-am transmis jucătorilor că nu sunt supărat, eu i-am pregătit. Am arătat foarte rău, dar le-am și mulțumit pentru că am jucat și foarte bine. Poate acum suntem unde ne este locul.

Ne-am dorit să facem un joc bun, am fost dominați la toate capitolele, fizic, tactic, duelurile unu la unu. S-au motivat mult mai mult, sunt principalul vinovat și nu exclud și chiar sfătuiesc conducerea să se gândească la altă variantă de antrenor.

Poate jucătorii au nevoie de altă persoana, de un alt antrenor, cu alte calități. Mă gândesc și la această variantă, voi discuta cu cei din conducere, dar nu ar fi rău. Nu rezultatul mă afectează, până la urmă e o echipă mult mai bună, au jucători de calitate, mult mai puternică decât noi, dar nu am arătat cum trebuie. Sunt principalul vinovat.

De ce să vorbim de tactică, dacă am fost dominați la toate capitolele. E o diferență de valoare, de pregătire fizică, de forță. E o presiune mare pe unii jucători. Unii sunt timizi, fricoși atunci când trebuie să ia decizii. Au nevoie de timp să se maturizeze.

Le-am spus că le mulțumesc, că le doresc o vacanță frumoasă, că am reușit și lucruri extraordinare. Au calitate, sunt responsabil de această situație. Ar fi bine ca cei din conducere să ia în calcul și o eventuală schimbare a antrenorului.

Nu demisionez sau plec în momentul de față, dar sunt niște lucruri care nu merg cum trebuie și trebuie să luăm în calcul și această variantă.” - a declarat Ioan Ovidiu Sabău, potrivit Digi Sport.

Clasament SuperLiga

1. FCSB 44 puncte / 21 meciuri

2. CFR Cluj 36 / 21

3. Universitatea Craiova 34 / 21

4. Rapid 33 / 21

5. Sepsi 32 / 21

6. Farul 30 / 21

................

13. FC Voluntari 24 / 20

14. Poli Iași 23 / 21

15. Dinamo 13 / 20

16. Botoșani 9 / 20.