​Rapid rămâne fără victorie în ultimele cinci etape, după remiza de vineri cu Petrolul, scor 0-0, iar președintele clubului a emis un comunicat prin care acuză greșelile de arbitraj împotriva formației sale.

Daniel NiculaeFoto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

Daniel Niculae și cele șapte greșeli de arbitraj împotriva Rapidului în ultimele cinci etape

Giuleștenii au jucat aproape toată partida de la Ploiești în inferioritate numerică, după ce fundașul Andrei Borza a fost eliminat încă din minutul 6.

Deși au obținut un rezultat de egalitate, oaspeții au solicitat o lovitură de la 11 metri în repriza secundă, la o intervenție cu piciorul sus a lui Alexandru Musi asupra lui Funsho, dar arbitrul a lăsat jocul să continue.

La o zi după meci, președintele Daniel Niculae a tras un semnal de alarmă față de erorile de arbitraj din ultimele etape.

„Pe 5 noiembrie 2023, Rapid învingea FCSB și primele locuri ale clasamentului SuperLigii. A fost momentul din care a început o adevărată serie de decizii împotriva Rapidului, unele la limită, altele clare, dar toate în detrimentul nostru.

Nu căutăm scuze pentru jocul nostru, unul mai puțin bun decât ne-am fi dorit, însă golurile marcate îți oferă moral, încredere și, mai ales, puncte. Un penalty poate fi transformat ușor în gol, iar un om în plus îți poate oferi un mare avantaj.

Nu am scos în evidență până acum acest aspect, pentru că am mers pe ideea că oricine poate greși, chiar dacă acum este mai greu, cu sistemul VAR, cel care ar trebui să elimine automat aceste erori. Însă ce s-a întâmplat aseară la Ploiești, într-un meci extrem de important, un derby, a fost deja prea mult, mai ales după faultul clar asupra lui Funsho.

Dacă la intrarea lui Borza există circumstanțe de cartonaș roșu (deși în ultimele meciuri au fost faulturi mai dure nesancționate cu eliminare), lovitura lui Musi în capul jucătorului nostru a fost atât de evidentă, și petrecută chiar în fața arbitrului de centru, încât nu mai putem să rămânem impasibili.

Aceste decizii influențează activitatea sportivă a clubului, crează tensiuni, și pot afecta evoluția echipei. Iar toate acestea, pe termen lung, pot afecta obiectivul Rapidului.

Când alte echipe sunt dezavantajate, se discută zile întregi, însă cand vine vorba despre Rapid se trece foarte ușor peste aceste decizii defavorabile.

Nu dorim să fim avantajați. Spiritul Rapidului ne îndeamnă să obținem succesul prin muncă și onoare, dar ne dorim ca deciziile arbitrilor să respecte realitatea din teren” – susține președintele Daniel Niculae, conform fcrapid.ro.

În ultima etapă a SuperLigii din acest an, Rapid se va deplasa pe terenul campioanei Farul Constanța, miercuri de la ora 20:30.