Dinamo s-a despărțit de Ovidiu Burcă după o serie de 11 meciuri fără victorie și l-a numite pe banca tehnică pe croatul Zeliko Kopic. Totuși, fostul antrenor va rămâne în următoarea perioadă alături de club.

Ovidiu BurcaFoto: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia

Ovidiu Burcă va rămâne consilierul acționarilor lui Dinamo

Ovidiu Burcă a ajutat echipa să revină în SuperLiga după doar un sezon petrecut în Liga 2, dar „câinii” au parte de un sezon de coșmar și evitarea retrogradării a devenit o misiune foarte dificilă.

Deși la despărțirea de Dinamo anunța că nu va rămâne în cadrul clubului, Burcă îi va consilia în următoarea perioadă pe cei doi finanțatori.

Eugen Voicu, acționarul principal al Red&White, compania care deține Dinamo, a anunțat că a ajuns la o soluție cu fostul antrenor principal.

„Ovidiu este acum colaborator în Red&White, am ajuns la o soluție, va fi pentru câteva luni consilierul nostru și ne va ajuta în anumite situații.

Important era să avem un gest de mulțumire pentru efortul pe care l-a depus pentru acest club, aceasta este perspectiva pe care am vrut s-o dăm pentru încetarea colaborării.

A fost o încetare pentru clubul Dinamo, dar noi continuăm pentru câteva luni să avem suportul lui. E un om cu experiență în fotbal, a condus și un club mulți ani. Ne poate ajuta” – a declarat Eugen Voicu, pentru Sport.ro.

Burcă a adunat 56 de meciuri pe banca lui Dinamo: 19 victorii, 15 remize și 22 de înfrângeri (golaveraj 73-32). Ultimul meci a fost pierdut chiar în fața rivalei FCSB, scor 0-1.