Dinamo București - FCSB este capul de afiș al etapei cu numărul 17 din SuperLiga României. Meciul este duminică, în direct pe Digi Sport 1, Orange Sport și Prima Sport 1, dar va fi și în format LiveBlog pe HotNews.ro.

Jucatorii echipei Dinamo BucurestiFoto: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia

Dinamo - FCSB, derby-ul etapei în SuperLiga României

Dinamo nu a mai câștigat din etapa a șasea în SuperLiga României, iar antrenorul formației bucureștene este încrezător că echipa sa poate obține punct sau puncte din confruntarea cu liderul SuperLigii.

Gruparea roș-albastră a obținut doar un singur succes în ultimele 4 etape, iar Ovidiu Burcă consideră că forma oscilantă a vicecampioanei României este un lucru bun pentru Dinamo.

„Este un meci de mare încărcătură, de mare intensitate, este derby-ul fotbalului românesc și sperăm să ne ridicăm la nivelul tradiției. Chiar dacă nu trecem printr-o perioadă foarte bună, eu sunt foarte optimist și foarte încrezător că de data aceasta vom juca foarte bine și vom lua puncte.

Ținând cont de poziția în care suntem acum, e un derby destul de dezechilibrat, așa arată pe foaie. Realitatea, de multe ori, poate infirma calculele hârtiei. Eu știu că avem o situație din care vrem să ieșim și ăsta ar fi cel mai frumos moment în care putem să întoarcem situația. E un derby, pentru suporteri ar fi un moment în care le-am reconfirma apartenența la acest club.

Suntem într-o perioadă nu tocmai bună și avem nevoie de puncte. Îmi doresc foarte mult pentru acești jucători să poată să se bucure după un meci pentru că pare că am uitat lucrul ăsta, am suferit foarte mult.” - a transmis antrenorul lui Dinamo la conferința de presă.

SuperLiga, clasament

1. FCSB 34p / 16 mj

2. CFR Cluj 31p / 16 mj

3. Rapid București 30p / 16 mj

4. Univ. Craiova 26p / 16 mj

5. Hermannstadt 25p / 17 mj

6. Petrolul Ploiești 25p / 17 mj

7. Farul Constanța 22p / 16 mj.