Cu câteva zile înainte de începutul noului sezon al SuperLigii, Rapid București rămânea fără antrenor și staff după plecarea surprinzătoare a antrenorului Adrian Mutu în Azerbaidjan și era nevoită să caute soluții.

Adrian MutuFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Adrian Mutu susține că a vrut binele Rapidului atunci când a plecat la Neftci Baku

După plecarea fostului internațional, patronii Dan Șucu și Victor Angelescu s-au orientat către italianul Cristiano Bergodi, care a dus echipa pe podium și este neînvins de 12 partide.

Deși a fost acuzat de diverse persoane din fotbal că a lăsat echipa din Giulești „peste noapte”, Adrian Mutu susține că discuțiile existau de mai multă vreme și chiar s-a consultat cu conducerea clubului în privința noului antrenor.

„Plecarea mea cred că o știți... am făcut o alegere. Discuțiile între mine și club au fost cu vreo săptămână sau 10 zile înainte. Pentru că nu se întâmplă totul într-un minut, nu?

Clubul știa de intenția mea, de aceea au și avut timp să aleagă noul antrenor. Ne-am și consultat în privința asta.

Eu cred că rezultatele Rapidului sunt bune, jocul arată bine, Bergodi își face treaba, s-a încheiat turul, are 30 de puncte, chiar dacă are cu două mai puține față de mine anul trecut, merge foarte bine.

Mi s-a cerut, în primul rând, părerea despre echipă și despre ce antrenor s-ar mula pe această echipă. Nu spun mai multe, dar v-am spus îndeajuns.

Relația mea cu Rapid este bună, a fost și va fi mereu de acum încolo, iar atunci când ne-am despărțit am vrut binele Rapidului. E normal să te consulți cu antrenorul când îți spune că pleacă. M-au întrebat cam ce antrenor s-ar potrivi” – a declarat Adrian Mutu, conform DigiSport.

Alegerea Rapidului a fost una potrivită, iar giuleștenii ocupă poziția a treia a clasamentului după 16 etape cu 30 de puncte, cu patru mai puțin decât liderul FCSB.

În schimb, Adrian Mutu a reușit să o ducă pe Neftci Baku doar pe locul al șaselea al clasamentului din Azerbaidjan, la 9 puncte de primul loc.