Sepsi și Rapid au terminat la egalitate, scor 0-0, confruntarea din etapa a 16-a a SuperLigii. În timpul primei reprize, sistemul VAR a încetat să mai funcționeze, iar arbitrul a oprit partida.

Sistemul VARFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Meciul Sepsi – Rapid, întrerupt pentru problemele sistemului de arbitraj video

În minutul 38 al partidei de la Sfântu Gheorghe, arbitrul Ovidiu Hațegan a oprit partida și a anunțat căpitanii celor două formații de problemele din camera VAR.

După câteva minute de întrerupere, sistemul a fost restartat, iar meciul a putut continua.

Federația Română de Fotbal a explicat incidentul și a precizat că problema urmează să fie evitată pe viitor.

„Cele două servere care compun echipamentul care se utilizează în analizele video au devenit nefuncționale și nu au mai răspuns la niciun fel de comandă dată de operatorul de reluări. Semnalul video al camerelor preluate de la broadcaster era vizualizat în continuare pe monitoarele din interiorul mașinii VAR, dar nu se puteau realiza reluări prin intermediul echipamentelor care s-au blocat.

Astfel, a fost obligatorie operațiunea de restart, care în cazul serverelor nu este instantanee, ci durează câteva minute. În acest fel, echipamentele EVS au fost repuse în funcțiune, după aproximativ 3 minute, iar arbitrul de centru a fost informat prin sistemul de comunicație că sistemul VAR este din nou funcțional. Până la final, sistemul a funcționat fără alte probleme.

Aceeași mașină VAR prezentă la Sfântu Gheorghe a fost și aseară, la Razgrad, la partida Ludogoreț – Fenerbahce, în Conference League, iar sistemul a funcționat fără nicio problemă.

Incidentul va fi analizat împreună cu furnizorul sistemelor pentru a identifica problema și a o evita pe viitor” – a precizat FRF, pe site-ul oficial.

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și Rapid.