Aflată pe ultima poziție a SuperLigii, FC Botoșani trece printr-o perioadă nefastă pe plan sportiv, dar se confruntă și cu alte probleme care au dus la o anchetă internă a clubului.

Jucătorii echipei FC BotoșaniFoto: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia

Pinson și Drole, excluși de FC Botoșani după cazul ciudat al cartonașului galben de la Sfântu Gheorghe

La meciul pierdut în fața lui Sepsi, Pinson s-a grăbit să ia un cartonaș galben gratuit, după ce fusese avertizat de Drole că urmează să fie schimbat.

Patronul lui FC Botoșani, Valeriu Iftime, a confirmat că la casele de pariuri din oraș s-a încercat parierea unei sume uriașe pe galbenul lui Pinson și că echipa a sesizat deja Federația Română de Fotbal.

Antrenorul Dan Alexa a vorbit despre cazul celor doi fotbaliști înaintea partidei de luni cu Universitatea Cluj.

„Pentru toată lumea, ca imagine, este foarte urât. Sigur, există și prezumția de nevinovăție și pentru ei și mi-aș dori sa demonstreze ca nu e nimic adevarat. Au fost niste coincidențe, însă noi, ca și club, suntem obligați să anunțăm comisiile abilitate pentru așa ceva.

Și poliția s-a autosesizat, pentru că acesta este un subiect foarte sensibil în sport. Repet, există prezumția de nevinovăție, dar astfel de discuții nu trebuie să fie într-un vestiar, într-un club sănătos, unde se vrea performanță.

Pariurile sportive sunt un cancer, care distrug absolut tot! Până se finalizează ancheta, jucătorii vor fi suspendați. M-aș bucura pentru ei să nu fie adevarat. În acest moment, Pinson și Drole sunt cei doi jucători suspendați” – a anunțat Dan Alexa, conform GSP.