Partida dintre Poli Iași și Sepsi, restanță din etapa a șaptea a SuperLigii, s-a încheiat cu victoria gazdelor cu 1-0, dar pe final oaspeții au acuzat o fază la care golul egalării le-a fost anulat.

Kyros VassarasFoto: Inquam Photos / George Călin

VAR a anulat un gol marcat corect în partida Poli Iași – Sepsi

În minutul 81 al meciului dintre Poli Iași și Sepsi, Gabriel Debeliuh a reușit să trimită mingea în plasă în urma unei centrări.

După analiza VAR, golul a fost anulat pentru ofsaid, deși pe imagini se putea vedea că liniile treceau prin unul dintre fundașii moldoveni.

La o zi după partidă, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor a oferit o declarație în care recunoaște greșeala și anunță că arbitrii din cabina VAR au fost opriți de la delegări.

„La finalul meciului Politehnica Iași – Sepsi, meci restanță din etapa 7 a Superligii, disputat joi, 19 octombrie, CCA a obținut imediat toate informațiile și a intrat în posesia imaginilor din camera VAR.

Având în vedere faptul că jucătorul aflat în atac are în mod evident intenția de a juca mingea și are un duel cu adversarul pentru a intra în posesie și în baza informațiilor oferite de VAR, arbitrul meciului, chemat la monitor pentru a verifica intenția jucătorului de a juca mingea, a interpretat corect faza.

Dar, după verificarea ulterioară a procedurii, după finalul partidei, jucătorul aflat în atac s-a dovedit că se afla, la limită, în joc, cu o distanță de 10 centimetri până la penultimul apărător.

Ne cerem scuze pentru eroarea arbitrului VAR și a arbitrului asistent VAR în identificarea fundașului cel mai apropiat de linia porții. Ambii oficiali de joc au fost înlocuiți de la viitoarele delegări.

Arbitrul de centru nu poate fi învinuit întrucât din camera VAR i s-a confirmat faptul că fundașul în dreptul căruia a fost trasată linia de ofsaid era cel mai apropiat de linia porții. În urma verificării CCA, acest lucru s-a dovedit a fi incorect” – a anunțat Kyros Vassaras, conform FRF.

Aici poți vedea golul anulat incorect în partida Poli Iași – Sepsi.