Valentin Țicu, jucătorul celor de la Petrolul Ploiești, a fost suspendat de Comisia de Disciplină din cadrul FRF pentru următoarele 16 etape, după ce l-a accidentat grav pe Dragoș Iancu, în disputa dintre Petrolul și Hermannstadt.

Valentin TicuFoto: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia

Oficialii Petrolului, uimiți de suspendarea lui Țicu - Jucătorul nu a avut intenția de a-l faulta pe Dragoș Iancu

Meciul dintre Petrolul Ploiești și Hermannstadt a fost umbrit de accidentarea gravă suferită de Dragoș Iancu. Jucătorul sibienilor a fost victima unei imprudențe din partea lui Valentin Țicu și va lipsi pentru o perioadă îndelungată de pe terenul de fotbal.

Chiar dacă Țicu a fost la clinica unde Dragoș Iancu a fost operat și i-a prezentat scuzele în urma acestui incident, Comisia de Disciplină din cadrul FRF l-a suspendat pe acesta pentru 16 etape și l-a și amendat cu suma de 10.000 de lei.

>>> Clubul ​Petrolul Ploiești, acuzat de șantaj după accidentarea teribilă suferită de Dragoș Iancu

Claudiu Tudor, președintele celor de la Petrolul, a oferit o primă reacție pentru Digi Sport cu privire la suspendarea primită de jucătorul care a intrat și în atenția echipei naționale de fotbal a României.

„Ce pot să spun e că suntem mirați, uimiți, nu ne așteptam la o astfel de decizie. Mi se pare extrem de dură, mai ales că acest jucător nu a avut intenția de a lovi intenționat jucătorul Sibiului. Mi se pare că s-a luat o măsură extrem de dură. Cu siguranță vom face recurs și avem încredere în Comisii că vor analiza din nou și vor vedea că nu are niciun pic de intenție de a produce o vătămare jucătorului de la Sibiu.

Avem o relație bună cu Sibiul, le-am mulțumit pentru declarațiile pe care le-au dat după acest incident. Se vede că acolo sunt oameni de calitate. Au spus clar că Vali Țicu nu a avut intenția de a-l lovi, au vorbit cu Vali. Această decizie nu ajută nici Sibiul, nici fotbalul românesc.

Dacă vedeam că Țicu avea intenție, cu siguranță noi l-am fi muștruluit, luam alte măsuri, pentru că nu acceptăm asemenea intrări, dar nu a avut nici cea mai mică intenție. Nu înțeleg de ce s-a luat această măsură drastică. Avem încredere în Comisii că vor analiza din nou și nu îl vor opri pe acest jucător să evolueze. Ne așteptam la 6-8 etape, vă spun sincer.

Este negru, nu se aștepta. Regretă foarte mult, e vorba de ghinion. A spus ’Băi, dacă voiam să îl lovesc, putea să îmi dea și 24, dar nu am avut nici cea mai mică intenție să produc așa ceva. Se aștepta să joace, a trecut printr-o perioadă destul de grea. Se pregătește singur, e destul de greu pentru el. Mi se pare exagerat să îl ții până în februarie.” - a declarat președintele „găzarilor”.