Clasată pe locul 14 în SuperLiga României, UTA Arad a profitat de pauza cauzată de meciurile echipelor naționale și a oficializat transferul lui Eric Johana Omondi.

Mircea RednicFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Eric Johana Omondi a semnat cu echipa lui Mircea Rednic

UTA Arad va avea parte de un sezon foarte dificil în SuperLiga României.

Mircea Rednic are drept obiectiv salvarea de la retrogradare, însă arădenii sunt doar pe locul 14 după 11 etape, cu un total de 10 puncte.

Chiar dacă în această perioadă au loc meciuri din preliminariile pentru Campionatul European din 2024, pentru Bătrâna Doamnă a fost prilejul perfect pentru a anunța transferul lui Eric Johana Omondi, jucător cu 36 de selecții și 6 goluri la echipa națională de fotbal a Kenyei.

„Atacantul Eric Johana Omondi a ajuns astăzi la Arad și se va alătura lotului condus de Mircea Rednic.

Vârful de 29 de ani, născut pe 18 august 1994 în Nairobi, Kenya, a început fotbalul în țara natală la Mahtare United. A făcut pasul în Europa în campionatul Suediei, la Vasalunds IF, iar în nordul Europei a mai jucat pentru Brommapojkarna și J-Södra. Formația belgiană Beveren și thailandezii de la Muangthong United sunt celelalte echipe la care a evoluat noul nostru atacant. În sezonul recent încheiat a înscris zece goluri și a oferit trei pase decisive în 28 de apariții.

A adunat 36 de selecții pentru naționala de seniori a Kenyei pentru care a înscris șase goluri.

Omondi va îmbrăca tricoul cu numărul 24 în următoarele două sezoane.

Îi urăm bun venit și cât mai multe goluri pentru UTA!” - se arată în comunicatul oficial al clubului.

350.000 de euro este cota de piață a acestuia, conform Transfermarkt.

Până acum, arădenii i-au mai transferat pe Franklin Agha, Tiberiu Căpușă, Denis Dumitrașcu, Stefanos Stroungis, Cătălin Carp, Andrej Fabry, Diogo Rodrigues, Marcelo Freitas, Herald Marku, Godberg Cooper, Marko Stolnik, Albert Stahl, Marko Roganovic, Ivaylo Markov, Aleksandar Vucenovic, Kyvon Leidsman, Denis Lungu-Bocean, Bruce Nortey, Raul Stanciu, Frederik Holst, Claudiu Micovschi, Ibrahima Conte, Kevin Lukassen și Reagy Ofosu.