Istvan Kovacs a fost acuzat că o avantajează pe CFR Cluj, iar Răzvan Burleanu (președintele FRF) a precizat că arbitrul va fi audiat de Comisia de Disciplină.

Istvan KovacsFoto: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia

Istvan Kovacs va fi audiat la Comisia de Disciplină

Ultimele acuzații la adresa lui Kovacs au apărut după meciul dintre CFR Cluj și Petrolul Ploiești, scor 1-0 (etapa a noua din SuperLiga). În minutul 48, prahovenii au cerut penalty după o intervenție dură a lui Ajeti asupra lui Pedro Justiniano, însă arbitrul a lăsat jocul să continue.

Burleanu spune că are încredere în Kovacs și spune că arbitrul din Carei poate fi delegat la orice meci din România.

​„Am văzut chiar în aceste zile că cineva a citit de pe buzele lui Istvan Kovacs ce i-ar fi transmis unui alt arbitru. Imediat a apărut apoi înregistrarea, ceea ce este un element de apreciere, de transparență și cu siguranță Comisia de Arbitri o va face și în viitor, când vor exista astfel de cazuri sensibile.

Despre subiectul cu Istvan Kovacs și relațiile de la Cluj pot să vă spun că este un proces la Comisia de Disciplină. Mai este doar o chestiune de timp până când părțile vor fi invitate pentru a proba acuzațiile. Sunt sigur că se vor regla și aceste lucruri la nivelul comisiilor juridice.

Din 2014 până în prezent, ca președinte al FRF n-am făcut nicio delegare a niciunui arbitru de fotbal! N-am făcut nicio promovare! Nu m-am implicat la convocările echipei naționale. Dacă va fi să existe delegare la vreun anumit meci, e o întrebare la care președintele Comisiei de Arbitri trebuie să răspundă.

Din punctul meu de vedere, nu există nicio problemă ca Istvan Kovacs, care este arbitrul numărul unu în România, să poată fi delegat la orice meci din România!” - Răzvan Burleanu.