Joyskim Dawa a fost ținta unor insulte rasiste după ce a fost eliminat în timpul partidei dintre FCSB și FC Hermannstadt, scor 2-2, iar fotbalistul camerunez a reacționat acum pe Instagram.

Joyskim DawaFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> VIDEO SuperLiga: FCSB, pas greșit în restanța cu Hermannstadt

Joyskim Dawa, victimă a rasismului: „Am decis să spun stop. Trebuie dat un exemplu”

Dawa a primit numeroase insulte șocante pe rețelele sociale, pe care le-a împărtășit cu urmăritorii săi de pe Instagram, iar sâmbătă a afirmat că trebuie luate măsuri pentru a pune capăt acestor abuzuri.

​„Salutări, univers fotbalistic. Așa cum ați văzut sau ați auzit, după cel mai recent meci am primit mai multe insulte rasiste pe rețelele socializare.

Nu e un caz izolat. S-a întâmplat și înainte, dar până acum nu am spus nimic, mi-am văzut de drum. Astăzi am decis să spun stop.

Suntem în 2023 și anumite lucruri trebuie să se schimbe în lumea fotbalului, dar și în afara lui. Trebuie aplicate sancțiuni împotriva oamenilor identificați în aceste cazuri, trebuie dat un exemplu și să ne asigurăm că nu se va mai întâmpla în viitor.

E inacceptabil că într-o lume cu un mixt de culturi și de culori să existe în continuare flagelul rasismului, mai ales în sport, un loc unde știm că nu există granițe.

Vreau să știți că sunt conștient că doar o minoritate a oamenilor este rasistă și că suporterii adevărați mă susțin, îmi demonstrează că mă respectă și că mă iubesc. Vă mulțumesc pentru toate mesajele trimise și pentru sprijinul vostru.

Astfel de lucruri nu mă vor demoraliza. Din contră, mă vor face mai puternic în viitor. Sunt foarte mândru că aparțin comunității oamenilor de culoare, o parte integrantă a diversității și bogăției lumii. Lupta continuă. Spuneți nu rasismului!” - Joyskim Dawa pe Instagram.

Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România a condamnat ferm comportamentul şi insultele rasiste, precizând că jignirile adresate lui Joyskim Dawa scot în evidență carenţele de educaţie.