După eșecul de vineri în fața Rapidului, scor 5-3 în etapa a șaptea a SuperLigii, Adrian Mititelu a anunțat că renunță la conducerea U Craiova 1948 și că va numi profesioniști care să se ocupe de echipă.

Adrian MititeluFoto: Inquam Photos / Justinel Stavaru

Adrian Mititelu se retrage de la conducerea U Craiova 1948 – Cuplul Prunea - Șumudică trebuie să scoată echipa din impas

Patronul Adrian Mititelu a decis să facă un pas în spate, după ce echipa sa a ajuns la al treilea meci în care marchează trei goluri, dar pierde.

Conform informațiilor Fanatik, Florin Prunea este alesul lui Mititelu jr. pentru funcția de președinte și va avea libertate totală în luarea deciziilor.

U Craiova 1948 va avea curând și un nou antrenor principal, în pole position aflându-se Marius Șumudică, tehnician cu care oltenii au mai discutat după demiterea lui Nicolae Dică.

„Vreau să vă spun că astăzi este ultima zi în care m-am implicat în fotbal ca manager, cu putere de decizie. Am făcut și pușcărie, am 40 de milioane cheltuite. Suporterii m-au înjurat, nu-i înțeleg. A sosit momentul să mă retrag din această activitate.

Am făcut și lucruri bune, dar trebuie să le dăm clubul altora care se pricep mai bine decât noi. Au tot ce le trebuie, au o bază de nota 9, un lot de nota 8 spre 9.

A fost ultima zi în care m-am implicat la echipă. Nu la primul '11', nu, dar eram foarte implicat la tot ce se întâmplă în club. Am pus suflet. Mi-am făcut datoria.

Clubul îl vom da pe mâna unor profesioniști. Pe mine nu mă veți mai vedea în activitate. Fiul meu m-a convins să fac pasul în spate.

Anunț decizia ca să nu mai revin. Mi-a făcut bine Rapidul. De trei zile nu dorm, i-am simțit pe cei de la Rapid că sunt foarte buni.

Săptămâna viitoare vom angaja un președinte, poate și un ajutor de președinte. Vom angaja un antrenor cu tot staff-ul lui. Un antrenor care să fi câștigat ceva la viața lui și un președinte care să fi câștigat ceva la viața lui.

Să nu se înțeleagă că va fi închis clubul, doar mă retrag eu din activitatea de management. Eu voi fi doar un fost acționar și un suporter. Vor fi un președinte și un antrenor supervizați de fiul meu” – a declarat Adrian Mititelu, pentru DigiSport.

După șapte etape, U Craiova 1948 ocupă abia locul 13 în clasament, cu doar două victorii și cinci înfrângeri.