Rapid București a reușit să pună punct unei serii de 3 meciuri consecutive fără succes în SuperLiga României și a învins-o pe Farul Constanța cu scorul de 3-1, în urma unui duel spectaculos.

Cristiano BergodiFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>>> Gică Hagi și explicațiile celui de-al treilea eșec la rând în campionat

Rapid, a doua victorie a sezonului în SuperLiga României

Rapid a reușit să facă un meci mare în fața unui stadion plin în Giulești și a învins campioana en-titre cu scorul de 3-1.

A fost un meci al descătușării atât pentru antrenorul Cristiano Bergodi, cât și pentru jucătorii giuleșteni, care au fost criticați de suporteri la ultimele jocuri.

La finalul disputei contra Farului, Cristiano Bergodi și-a felicitat jucătorii pentru evoluția excelentă și a avut cuvinte de laudă la adresa lui Sebastian Borza, fotbalist venit de la Farul și unul dintre cei mai buni de pe teren.

„Vreau să felicit băieții că au jucat foarte bine. A fost un meci de luptă, un joc bun, multă intensitate, ocazii. Am avut trei ocazii în primele 11 minute. Horațiu a fost senzațional, mă bucur. Am dat gol, toată echipa a lucrat pe faza defensivă. Sunt mulțumit și vreau să îi felicit, au făcut un meci foarte bun.

Borza e un jucător deja cu experiență. S-a văzut că nu intră în panică atunci când are mingea, a jucat foarte bine. A avut siguranță. A făcut alunecări, a interceptat mingea. E un jucător bun, nu aveam dubii, e campion cu Farul. Are deja multă experiență, dar și alți jucători au jucat bine.

S-au dăruit, ne-am apărat bine. Mă bucur că băieții au reacționat bine la această perioadă și cred că suporterii sunt foarte mulțumiți. Am un lot numeros, nu e ușor, dar cred că s-a gestionat bine această perioadă, fără să facem o tragedie.

Toată lumea a vorbit cu răutate despre Rapid, dar băieții s-au concentrat pe ce trebuie să facem. Am văzut o creștere bună în această săptămână.

Noi îi dăm încredere lui Ioniță. Azi a dat gol, mă bucur pentru el. Sunt lucruri care îl afectează, e un băiat sensibil. Mă bucur că suporterii l-au aplaudat, i-au scandat numele. Avem nevoie de toți jucătorii. Când unul intră și își face treaba, eu sunt cel mai fericit antrenor.

Nu vreau să fiu arogant, dar îmi cunosc caracterul. Și ca jucător, dacă nu jucam, trăgeam de mine, nu mă descurajam, nu aveam moralul la pământ. Am încredere în ce fac și asta poate fi un început bun pentru Rapid. Am avut întotdeauna încredere în mine și în băieți.

Ei sunt principalii actori, ei fac un antrenor bun și un antrenor slab. Sunt sigur că se poate face o treabă bună, am venit aici cu sufletul. Sper ca această victorie să ne descătușeze.” - a transmis tehnicianul giuleștenilor, potrivit Digi Sport.